La Thuile, Aosta Valley

De MTB-cultuur is buitengewoon in La Thuile. Enorme afdalingen en indrukwekkende landschappen, waarin de Mont-Blanc, de Rutor gletsjer, de Mont Rose en de Mattehorn opvallen, zullen je het MTB Natural Trail Area in La Thuile doen waarderen. Dit gebied begint op het hoogste punt dat bereikt kan worden in het Belvedere gebied op 2.600 meter en daalt over meer dan 1.200 meter tot aan het stadscentrum. 220 km aan trails wachten op je in dit uitgestrekte bikepark dat je per mountainbike kunt bereiken dankzij de skifaciliteiten, die dit jaar geopend zijn van juli tot augustus/september. De schoonheid en de kracht van deze prachtige omgeving, waarin je het mountainbike gebied vindt, zijn de elementen die dit gebied en de trails zo geweldig maken.

De vallei, gedomineerd door de firnsneeuw van Rutor, biedt een prachtig uitzicht op de Mont Blanc, de hoogste top van Europa. Het is een ideale locatie voor liefhebbers van skiën, dankzij het uitgestrekte skigebied Espace San Bernardo, dat zich uitstrekt van de Italiaanse kant van La Thuile tot de Franse kant van La Rosière. In de zomer wordt La Thuile een unieke plek om te wandelen en te mountainbiken.

Het mountainbike gebied van La Thuile ligt in een alpine omgeving en vanuit technisch oogpunt kan het bikepark worden verdeeld in twee gebieden, volgens de hoogtezones. Het hoogste gedeelte, tussen 2.400 en 1.900 m, wordt gekenmerkt door een gladde en lineaire helling met de typische open weidevegetatie die een breed en perfect helder zicht garandeert. De grond draineert goed in geval van regen.

Van 1900 tot 1400 m verandert de helling en wordt het steil in het bos. De trails worden veeleisender voor het lichaam en de mountainbike. De bodem is anders, er zijn wortels, stenen en enkele off camber stukken. De bodem is vaak bedekt met dennennaalden en er zijn enkele beekjes die doorwaadbaar zijn.

Sinds 2014, toen La Thuile in de schijnwerpers van de enduroliefhebbers kwam te staan door voor het eerst een ronde van de prestigieuze internationale serie EWS te organiseren, is het skioord in de regio Valle d’Aosta blijven werken aan zijn groei – en financiële investering – op het gebied van zijn mountainbikeaanbod. De uitbreiding van het padennetwerk en van de diensten voor de sportliefhebbers gaat hand in hand met de organisatie van belangrijke evenementen zoals de laatste ronde van de Internazionali d’Italia Series en het Italiaanse Enduro Kampioenschap: La Thuile is klaar om een dergelijk evenement te verwelkomen en is er trots op het te mogen organiseren in zijn prachtige valleien, omgeven door een weelderige natuur en in aanwezigheid van zijne majesteit de Mont Blanc.

Vanaf dit jaar wil La Thuile bovendien tegemoet komen aan de wensen van diegenen die de MTB willen ervaren als een middel om in alle rust te genieten van de prachtige uitzichten die het omringen, met een reeks eenvoudige paden gewijd aan de fietstocht.

Meer informatie over Bikepark La Thuile

Meer bikepark informatie in Italië