Val di Sole, hemel voor liefhebbers van Gravity

Twee bike parken, Val di Sole-Commezzadura (inclusief de legendarische Black Snake-route) en Ponte di Legno-Tonale, elk met hun eigen structuur en concept naast drie kinder bike parks, en talloze mogelijkheden en mountainbike ervaringen voor alle rijders , van downhillers tot gezinnen met jonge kinderen.

Als het gaat om zwaartekracht- en bikeparks, is Val di Sole een van de belangrijkste bestemmingen in Italië en Europa. De legendarische Black Snake en grote internationale evenementen zijn erin geslaagd om Val di Sole wereldwijd bekendheid te geven, samen met de talloze mogelijkheden en mountainbike ervaringen die de enige Italiaanse UCI-fietsregio onderscheiden.

Het downhill aanbod van Val di Sole komt van zijn twee bikeparks: Val di Sole-Commezzadura, inclusief het legendarische Black Snake-parcours, en Ponte di Legno-Tonale – met zijn verschillende functies en concepten, en drie kinder bikeparks (Folgarida, Marilleva en Pellizzano), die ideaal zijn om kinderen te helpen hun rijvaardigheid veilig te ontwikkelen. Gravity is zowel cultuur als traditie in Val di Sole; het is een fascinerende interpretatie van mountainbike die wordt gekenmerkt door opwinding en pure adrenaline.

VAL DI SOLE BIKE PARK: ZWAARTEKRACHT OP ZIJN TECHNISCH BEST

Het Val di Sole Bike Park is geschikt voor de meest ervaren rijders, dankzij de uitdagende nieuwe conceptcircuits waar de beste rijders ter wereld elk jaar strijden. De rode tracks zoals Golden Eagle, Wild Grizzly en White Wolf (de laatste werd in 2021 volledig opnieuw ontworpen met sprongen, berms en bochten) zijn van gemiddelde/hoge moeilijkheidsgraad, terwijl de zwarte trail Black Snake de non-plus-ultra is of internationale afdaling.

Elk jaar organiseert de Black Snake grootse internationale evenementen, van drie edities van de UCI Mountain Bike World Championships (2008, 2016 en afgelopen augustus 2021, en wacht op een vierde editie in 2026) tot de Mercedes-Benz UCI Mountain Bike Wereldbekerfinale,  in Val di Sole.

Last but not least omvat de vallei van de bikeparken ook een 4-cross-parcours, waar gedurende vele edities wereldkampioenstitels zijn uitgereikt.
Het Val di Sole BikeFest, een nieuw en inclusief festival op twee wielen, georganiseerd door het bureau voor toerisme van Val di Sole, was het startevenement van het zomerseizoen van het Val di Sole Bike Park.

Meer informatie

PONTE DI LEGNO-TONALE: PLEZIER VOOR IEDEREEN

Vergeleken met het Val di Sole Bike Park in Commezzadura, is het Ponte di Legno-Tonale Bike Park het eerste gezinsvriendelijke bike park in Trentino – zelfs de jongeren zullen enthousiast zijn om de gravity te ervaren op flowy trails op 2000 meter boven zeeniveau op de grens met Lombardije. De routes zijn gemarkeerd met verschillende kleuren om de moeilijkheidsgraad aan te geven voor alle acht routes en 18,3 km aan routes: 2 blauwe (gemakkelijke), 4 rode (gemiddelde) en 2 zwarte (moeilijke).
Flowpad met uitstekende grip stelt minder ervaren rijders in staat om deze discipline op een veilige en progressieve manier te benaderen, terwijl meer ervaren rijders de mogelijkheid hebben om sprongen van verschillende moeilijkheidsgraden aan te gaan. In slechts enkele minuten brengt de Valbiolo-lift fietsers en fietsen naar de paden bij de Valbiolo-hut.

Check voor meer bike parks in Italië

Meer informatie
Booking.com