Alpenbikepark Chur

Vijf gevarieerde downhill-trails in drie moeilijkheidsgraden (zwart / rood / blauw) zijn beschikbaar in het Alpenbikepark Chur. Tussen het startpunt op 1.595 m en het dalstation op 595 m ligt een heel hoogteverschil van 1.000 meter, verdeeld in twee secties (boven / onder).

De trails zijn doorspekt met talloze elementen zoals bermen, sprongen, noordelijke oevers, drops, wortel- en steenpassages. De trails nodigen je uit om ballistisch te gaan, met snelheid en airtime in overvloed in het Alpenbikepark Chur!

Meer informatie over Alpenbikepark Chur

Meer bikepark informatie Zwitserland

Onze twee blauwe trails (BrambiFlow & ChurFlow) zijn bijzonder geschikt voor beginners.

Door de relatief lage ligging van het bikepark (onderste trails: 1170 – 595m, bovenste trails: 1595 – 1170m) is het Alpenbikepark ook in het laagseizoen een gevestigde waarde. Het voorseizoen in de lente wordt al in maart gepland en het herfstseizoen duurt vaak tot ver in november of zelfs december.

BRAMBIFLOW
FLOWTRAIL BOVENDEEL

Onze BrambriFlow Trail biedt plezier voor iedereen! Of je nu een beginner bent of een echte bike park shredder, iedereen komt hier aan zijn trekken.Een brede, niet al te steile trail met veel bochten, heupen, sprongen en andere “speelelementen” waarop je het, als je wilt, rustig aan kunt doen of je helemaal kunt uitleven – de keuze is aan jou.

2.56 km 457 m

ALPENRIDE
RODE TRAIL BOVENSTE DEEL

De Alpenride Trail is een mix van een bikeparkweg en een stukje singletrail.
Snelheid en airtime zijn je metgezellen op de Alpenride Trail. Hier kom je ook langs onze legendarische dropbatterij, heb je de moed?

ROCK’N’ROLL
1.94 km
437 m
ZWARTE TRAIL BOVENSTE GEDEELTE
Onze Rock’n’Roll Trail biedt vooral ervaren rijders de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven! Bermen, sprongen, rockgardens en onze legendarische “Road Gap” lijn; hier komen de experts aan hun trekken!

CHURFLOW
BLAUW PAD ONDERSTE GEDEELTE
De ChurFlow Trail in het onderste gedeelte biedt veel plezier, zowel voor professionals als voor beginners.
Met talloze bermen en tables is het altijd een afdaling waard.

VERTIGO
ZWARTE TRAIL ONDERSTE GEDEELTE Deze trail heeft het allemaal! De instapsectie, ook wel “Kügali track” genoemd, biedt veel snelheid en enorme airtime – geen excuses! Daarna wordt het technisch, smal en hellend – helemaal natuurlijk baby! Er zijn hier geen kunstmatige elementen, alleen rotsen, wortels, steps en jouw skills!