Bikepark Leysin

Er is één Downhill afdaling, één blauwe route en één rode singletrail in Bikepark Leysin.

De start is op Tête D’Aï op 1900m hoogte waar je kunt kiezen om naar Mayen te gaan (rechterkant) waar je de nationale DH piste vindt of om aan de linkerkant te gaan waar je kunt kiezen tussen een blauwe route of de rode singletrail ” 3. Tours ” om terug naar beneden te gaan in Leysin.

De afdalingstijd is ongeveer 10 minuten met 700m negatieve stijging.

Meer informatie over bikepark Leysin

Meer bikepark informatie Zwitserland

IBlauwe route
De blauwe route “Lisin” begint net onder het draaiende restaurant KUKLOS. Het begint met mooie bochten in het natuurlijke terrein en dan versnelt de stroom met veel verhoogde bochten, whoops en skeelers. Het uitzicht op de Tour d’Aï en het meer is gewoonweg magisch, stop even om van dit prachtige panorama te genieten tijdens je afdaling. Het einde van de route is natuurlijker en wordt afgewisseld door natuurlijke singletracks en singletracks over de weg.

Nérine | rode lijn
Het “Nérine”-parcours begint in Mayen. Dit parcours is een mix van natuurlijk technisch terrein, verhoogde bochten en sprongen. Het is de officiële piste van de Zwitserse Downhill Kampioenschappen 2021. Met zijn flow en zijn technische en rotsachtige passages is het perfect geschikt voor rijders met een goed DH-niveau die van echte Downhill-trails houden. Onderaan vind je een jumpline met een 7m dubbel voor de finish.

Nérine | Zwarte lijn
Dit technische zwarte gedeelte van “Nérine” bevindt zich op de kruising met een blauwe piste. Steil, rockgarden, off-camber en Gap Jump zullen de beste rijders het koude zweet bezorgen.