Adventure and Survival Verzekering

7stanes -Dumfries & Galloway

Met 5 van de 7stanes trail centra en Drumlanrig heeft D&G trails voor alle niveaus met enkele van de meest iconische kenmerken van alle trails in Schotland. Het gebied heeft ook de prachtige Solway Coast en een bloeiende kunstwereld.

7stanes Dumfries & Galloway

Dumfries

Met Ae Forest in het noorden en Mabie in het zuiden (en op rijafstand van de stad) is Dumfries een fantastische uitvalsbasis voor een mountainbikevakantie.

Ae heeft routes voor alle niveaus, waaronder een van de beste/ mooiste groene routes van Schotland langs de rivier de Ae en de blauwe die een aantal verbazingwekkende vloeiende stukken heeft. De rode is een geweldig dagje uit en heeft een old-school XC-gevoel (en komt echt tot leven op een e-bike) met enkele schitterende vegen en optionele zwarte secties. Er zijn ook de DH trails, Ae Downhill en de Shredder, en een netwerk van handgehakte trails die toegankelijk zijn via de uplift van Adrenalin Uplift. Het café en de fietswinkel zijn beide uitstekend en worden gerund door een plaatselijke ruiterfamilie.

Mabie Forest is het oorspronkelijke mountainbikecentrum in het gebied en staat bol van de Schotse MTB-geschiedenis. Er zijn routes voor alle niveaus en de rode XC-lus heeft prachtige uitzichtpunten over het gebied met overal verschillende grote berguitzichten.

Dit jaar, 2021, is er ook een nieuwe pump track in Dumfries bijgekomen, gelegen aan Glentrool Rd, DG2 9QN.

Drumlanrig

De trails van Drumlanrig zijn met veel liefde aangelegd door de Schotse mountainbikelegende Rik Alsop. Ze zijn ontworpen om je de beste flow, techniek en fun te bieden – en doen niet onder voor andere trails in Schotland.

De trails vertrekken vanuit het indrukwekkende Drumlanrig Castle dat 120 kamers, 17 torentjes en 4 torens telt. Het kasteel is de prachtige zetel van de hertog en hertogin van Buccleuch en Queensberry in Dumfriesshire. Er zijn ook tal van andere activiteiten, wandelpaden en rustigere fietsroutes – waardoor het een geweldige dag wordt voor iedereen in uw groep/familie.

Rik bouwt niet alleen de routes, maar hij runt ook Rik’s Bike Shed – de fietswinkel ter plaatse met alle gebruikelijke fietswinkelspullen en een selectie huurfietsen. Er is ook een bike wash, douches en een café bij de trailhead.

7stanes Drumlanrig

Kirroughtree

Kirroughtree heeft een beetje van alles voor iedereen.

De zwarte route is een vaste favoriet voor wie op zoek is naar een XC-lus met verbazingwekkende elementen zoals McMoab – het is een geweldige dagtocht en rijders moeten alle benodigdheden en een goed gevulde tas meenemen.

De blauwe route is een van onze favoriete routes in Schotland. De nieuwe(re) stukken richting de trailhead zijn leuk, vloeiend en laten je achter met een brede grijns. De Red trail is korter dan de Black en dus ideaal voor iedereen die een technische XC-rit wil maken die wat korter duurt. De Green is een gemakkelijke rit over rustige wegen, bospaden en eindigt met leuke singletrack – voor wie net weer op de fiets stapt is het een goede rit in een prachtig deel van Schotland.

Het beginpunt van de route heeft de geweldige BrakePad-fietsenwinkel met alle benodigdheden en een goed aanbod aan huurfietsen, waaronder e-bikes, een café, een wasstraat en een kinderspeelplaats. Een must tijdens uw bezoek aan Dumfries & Galloway.

Riding down the Slab, Dalbeattie

Dalbeattie

Dalbeattie, de thuisbasis van een van de meest iconische stukjes trail van Schotland “The Slab”, heeft een uniek gevoel van karakter en plaats, waardoor het een geweldige plek is om te rijden tijdens uw reis naar Dumfries & Galloway.

The Slab’ is zwart geclassificeerd (met een goede reden) maar heeft een rondrit als onderdeel van de rode route – een XC-lus met serieus plezier en uitdagende secties. De route kan het best op tempo worden gereden, maar komt tot leven als je goede benen hebt – of is er altijd nog een e-bike?

Er is ook een groene route, een blauwe route, en een uitstekend vaardigheidsgebied om je vaardigheden aan te scherpen op de granieten elementen die je op de paden vindt.

Check alle actuele informatie hier Dumfries & Galloway

Meer gidsen en trailparks in het Verenigd Koninkrijk

Booking.com