Lake bike Bike Park

Rijd door het zuiden van de Alpen! Welkom bij lake.bike – uw bestemming voor mountainbike-avonturen in het zuiden van de Alpen! Onze MTB regio biedt de perfecte combinatie van uitdagende mountainbike routes en tochten en adembenemende berg- en meerlandschappen. Of je nu op zoek bent naar makkelijke tot moeilijke trails of uitdagende tochten, lake.bike heeft voor ieder wat wils. Onze officieel goedgekeurde mountainbike tochten en routes worden gepland en gecoördineerd door een team van ervaren mountainbikers. Daarnaast bieden we speciale accommodatie voor gasten met fietsen, uitgerust met een afsluitbare kelder en een werkplaats met speciaal gereedschap voor fietsen – de zogenaamde lake.bike BASECAMPS.

Als bestemming in het hart van Europa ligt lake.bike direct op de grens van Oostenrijk, Italië en Slovenië. In onze regio vind je het “Mountainbike Skill Center Villach – areaone”, een fantastische trainingsfaciliteit voor mountainbikers. Geniet ook van de regionale keuken, beïnvloed door de Italiaanse en Sloveense keuken, en ontspan tijdens het zwemmen in een van de warmste meren in de Alpen.Ontdek nu onze website en kom meer te weten over onze mountainbike routes en tours. lake.bike – de perfecte bestemming voor mountainbikers in het zuiden van de Alpen!

Adres: Peraustraße 32, 9500 Villach, Kärnten/Österreich

Meer over Lake bike Bikepark

Meer bikepark informatie Oostenrijk

TRAILS in Lake bike Bike Park

Lake.bike investeert het hele jaar door om de mountainbike-infrastructuur en de bijbehorende diensten uit te breiden. De taken zijn duidelijk: nieuwe trails legaliseren, nieuwe tours creëren, het partnernetwerk uitbreiden om de perfecte omgeving voor mountainbikers (van alle niveaus en leeftijden) te creëren. Verantwoordelijk voor het onderhoud zijn shapers en bovenal de geweldige mountainbike community van Villach. Klik hier om te zien welke trails open zijn. Het gebruik van de mountainbikeroutes in het algemeen is toegestaan van 01 mei tot 15 september van 09:00 tot 19:00 uur en van 16 september tot 31 oktober van 09:00 tot 17:00 uur op eigen risico, alleen met een geschikte fiets en met beschermende uitrusting. De openingstijden van de PROlitzen Trail zijn gekoppeld aan de openingstijden van de Gerlitzen Kanzelbahn – de openingstijden vind je hier!

Elk parcours heeft zijn eigen karakter en wacht erop om uitgeprobeerd en bereden te worden.
De gezinsvriendelijke flow trails – Flowgartner Trail en Lowgartner Trai – zijn geschikt voor beginners. Met de Ischnig Trail, Shorty Trail, Kopein Trail, Latschacher Trail (deel II) en Samonigg Trail (deel I) zijn er 5 paden met een gemiddelde moeilijkheidsgraad beschikbaar. Voor gevorderde bikers zijn de Latschacher Trail (deel II) en Samonigg Trail (deel I) echt leuk.

Als je je rijtechniek wilt verbeteren, is het “areaone – Mountainbike Skillcenter” een perfecte optie. Daar kun je je vaardigheden trainen op 6 korte trails van verschillende moeilijkheidsgraad. Als je wilt deelnemen aan een cursus, neem dan contact op met een van onze gidsen!