Gravel Route Groesbeek

Wanneer je de Gravel route Groesbeek rijdt dan waan je jezelf grotendeels in het buitenland. Het is hier erg heuvelachtig, een type landschap wat we op Zuid-Limburg na eigenlijk niet kennen in Nederland. Je rijdt overigens ook echt een stuk in het buitenland door het Reichswald net over de grens bij Groesbeek.

Start naar het Reichswald gravel route Groesbeek

Het Reichswald is waar je mee begint

Na de start (mijn start) rij je vrijwel direct het Reichswald in, hier passeer je dan ook de grens met Nederland Duitsland. Het Reichswald is een mooi bos met veel hoogte verschillen en zeker in de zomer opvallend veel varens. De ondergronden die je passeert zijn vaak goed te doen, echter wel oppassen voor onverwachte stenen in de aangestampte aarde paden. Er zitten hier leuke klimmetjes in waar je even je tanden in kan bijten. Kort uiteraard, zo hoog is het niet, maar door de hoeveelheid niet te verwaarlozen!

Om het Reichswald weer uit te rijden volgt een lange haal richting de heuveltop “Jan” een kleine 66 meter hoog. Vanaf hier slinger je even door Milsbeek en verandert het landschap van bebossing naar het typische Nederlandse landschap met meer open velden. Er zitten hier wat meer verharde stukken, gelukkig nog steeds grotendeels over gravel paden.

Gravel route in Reichswald
Reichswald gravel route

Vind de mooiste mountainbike avonturen op Secrettrails.eu

Op Secrettrails vind je de beste mountainbike gids bedrijven in heel Europa, we werken samen met gids bedrijven die de mooiste mountainbike vakantie aanbieden in Europa. Check ze op www.secrettrails.eu.

Meer informatie

Vanaf Mook een en al bos!

Wanneer je Cuijk aan de overkant van de rivier ziet liggen is het nog een aantal kilometer naar Mook. In Mook ligt weer een leuke klim op je te wachten om daarna hoofdzakelijk in het bos te belanden. Je rijdt hier korte stukken over de MTB trails die er liggen. Niet al te gek, prima te doen. Het is een erg mooi gebied en ook hier is het nergens echt vlak. Soms meters maken naar beneden, soms ploeteren naar boven.

Uitzichten bij gravel route Groesbeek

Na Berg en Dal akkervelden en klimmen

Wanneer je het bos gedeeltelijk weer achter je laat kom je na Berg en Dal weer op prachtige onverharde landbouwwegen terecht tussen de akkerbouw velden. Het is de homerun weer naar de startplek. Hier zit overigens nog behoorlijk wat hoogteverschil in! Sterker nog de 2 hoogste klimmen zitten in het einde. Wellicht komt daar de naam Berg en Dal dan ook vandaan 😉

Gravel route Groesbeek tussen de akkerlanden

Kom je niet uit de regio Nijmegen en omstreken? Je zal je ogen uitkijken wat een mooi stukje Nederland hier is. Totaal anders dan wat je gewend bent door de vele heuvels die het gebied rijk is.

De route is gemiddeld qua niveau, er zitten geen grote technische uitspatters in. Wanneer je nog aan het opbouwen bent qua gravel afstanden, dan kan deze wat zwaarder voelen door de hoogtemeters die je voorgeschoteld krijgt. Gelukkig wordt elke klim getrakteerd met een afdaling….

Meer Gravel routes

Download GPS
Overzichtskaart van de Gravel route Groesbeek