Illegale trails in Oostenrijk

Je kent het wel… Op vakantie in Oostenrijk, mountainbike mee, klaar voor wat lekkere actie op de trails.

Maar dan, hoe vind je de trails, welke zijn technisch, welke lekker flowy. kortom allemaal uitzoekwerk waar je veel tijd aan kwijt bent en die tijd kun je beter op je bike zitten. Uiteraard zijn er ook ‘gewoon’ de gemarkeerde legale trails maar iedereen weet dat een gids je naar de mooiste plekken kan brengen!

Wat maakt het nou dat een trail illegaal is? In Oostenrijk zijn het minder vaak de wandelaars, maar meestal de jagers en landbezitters die tegen het biken op wandelpaden zijn. Daarvoor hebben ze meerdere redenen zoals, landbezitters kunnen aanprakelijk gesteld worden in geval van een niet onderhouden pad, in wandelwegen komen gleuven, de rust word verstoort en het is gevaarlijk voor de wandelaars. Maar het hangt erg van de regio af of het biken door de vingers word gezien of niet.

Na 20 jaar trails rijden en zoeken in de alpen weten wij waar het wel kan en nemen wij jullie graag mee op onze favoriete trails, boek jou Oostenrijkse trails avontuur op www.mtbtoursandtrails.com

P1040612 Kopie

IMG_7812

Trails in Vorarlberg

De Itonskopf trail is een trail voor beginners en gevorderden. Niet super technisch maar prachtige afwisselende uitzichten over bergpanoramas en je kan hem op veel verschillende manieren rijden zodat ieder aan zijn hoogte -en kilometers komt. De trail gaat rondom de top van de Itonskopf en bied zo uitzicht over het Klostertal, Silbertal en een deel van Montafon.
Onze twee favoriete mogenlijkheden zijn vanaf de Bartholomäberg en vanaf Wald am Arlberg.

Medium:P1040603 Kopie
Vanaf de Bartholomäberg:
Kilometers: 20,3
Hoogtemeters klimmen: 900
Hoogtemeters afdalen: 900

Beschrijving
Bartholomäberg – Linda – Goritschang – Rellseck – Alpe Latons – Singletrail – (Falla – Torasee) – Fulasee – Fritzensee – Bartholomäberg

Moeilijk:
Kilometers: 51
Hoogtemeters klimmen: 1490 (zonder lift 2420)
Hoogtemeters afdalen: 2420

IMG_7765