The Defender Camp – Zwitserland

The Defender Camp (video link onderaan)

Het stond al lang op mijn lijstje…… Self supported overnachten op een berg. Simpel idee en makkelijk uit te voeren! Om dit mini avontuurtje wat vetter te maken was al snel de beslissing genomen om dit in een daktent te doen, met een dikke 4×4 de berg op rijden, overnachten en de volgende ochtend vroeg in de morgen naar beneden knallen op de MTB.

Landrover defender met mountainbikers

Na wat gegoogle kwam ik bij steel-brothers.nl uit, hét bedrijf voor de verhuur van Landrover Defenders om  prachtige avonturen werkelijkheid te maken. Het weekend dat ik weg kan van mijn normale daytime job was er gelukkig nog een defender te huur met dubbele daktent. De defender was vol gestouwd met een hoop mooie kampeer spullen die ook via de website urbansandindians.nl verkocht wordt.

Het is vanuit Nederland moeilijk te bepalen waar je precies heen moet, wat goede spots zijn en waar het überhaupt mag. Erik van MTBverbier.com kon mij daar mee helpen, sterker nog; hij vond het idee zo vet dat hij besloot mee te gaan!

Landrover defender in de alpen met daktent

Eerlijk is eerlijk, met een defender 890 kilometer wegwerken vergt wat van je geduld, een afstand waar ik met mijn eigen auto een kleine 8 uur over doe duurt nu ruim 10,5 uur. Dus na wat lichte ergernis kwam ik eind van de middag aan bij het prachtige chalet van MTBverbier, Erik gooit zijn spullen en fiets in de defender, boodschappen had ik onderweg al snel gedaan en hop die berg op!

Mijn 4×4 ervaring is niet heel groot, maar gelukkig zijn de onverharde paden keihard en vergen absoluut 0 ervaring dit weekend. Na een rit van ongeveer 3 kwartier komen we boven, we parkeren de auto en we besluiten eerst nog een stukje verder met de fiets te klimmen. We kunnen wel een lekkere afdaling gebruiken!!

Terug bij de auto snel inladen en naar de spot rijden waar we de daktenten uitklappen en kunnen wachten op de adembenemende zon’s ondergang. Werkelijk niet normaal mooi! Met de Wood Stove G3300 in combi met de BBQ rooster – GoGrill grillen we onze burgers en worstjes klaar op klein houtjes. De Temperatuur zakt als een malle op deze hoogte in de bergen en al gauw proberen we ons met meerdere lagen kleding en een kamp vuur voor het berghutje ons warm te houden bij de gure wind en een temperatuur van -4 graden.

Landrover defender met 2 daktenten
Koffie zetten hoog in de bergen

De volgende ochtend biedt wederom een prachtig tafereel, het wolkendek ligt als een deken over het dal, de zon komt rustig op en valt als een warme deken over ons heen wanneer hij onze defender bereikt. Eerst een kop koffie, stukje stokbrood en gebakken eieren met spek. Het mag dan back to basic zijn, maar met deze defender en de camping gear is het heerlijk comfortabel! Na het ontbijt zet Erik mij weer boven aan die
 berg af zodat ik vandaar helemaal naar beneden kan rollen.

 De variatie is prachtig, het format is geniaal en iedereen aan te raden. Onafhankelijk van een lift en zonder uren te moeten klimmen kom je overal waar je wilt, beter dan dit wordt het niet! En om het weekend af te toppen natuurlijk nog wel even lift supported het bikepark van Verbier ingedoken 😀

Defender Steel Brothers from Rik Harms