Omgeven door 38 bergtoppen van meer dan 4000 m, is Zermatt – Matterhorn een paradijs voor mountainbikers aan de voet van de Matterhorn. Ideaal voor kinderen en beginners om mountainbiken te leren – perfect voor gevorderde rijders om hun techniek te verfijnen. Er is hier iets voor iedereen.

Het dorp Zermatt

Zermatt, het heeft al iets magisch op zich zelf, het is een beetje een raar dorp en zeker niet negatief bedoeld. Het is een auto vrij dorp, er rijden allemaal smalle vaak elektrische autootjes door de smalle straten. Dat geeft natuurlijk een groot voordeel dat je niet overal door dikke pc. Hoofdstraat tractoren omver wordt gereden. Want als je er met de auto had mogen komen dan hadden die er zeker gestaan! Het dorp komt luxe over, veel mooie winkels en prachtige terrasjes. De winkel straten zijn auto en fiets vrij (dat laatste vinden wij minder cool…)

Het dorp ligt in een doodlopende vallei met de gigantische Matterhorn die een soort van over het dorp waakt. Laat je niet verleiden te denken dat dit de hoogste piek is! Onze gids, Erik van MTBverbier wist ons te vertellen dat die (als je naar de Matterhorn kijkt) achter je is. Iets minder sexy…. Maar wel de hoogste piek. De hoogste berg van Zwitserland is de 4634 meter hoge Dufourspitze. Deze maakt deel uit van het Monte Rosa-massief dat op de grens met Italië ligt.

rocky_trail_verbier

Mountainbiken en Downhillen voor ieder wat wils

In het gebied van de Matterhorn kan je onwijs goed mountainbiken! Het is een ski resort met veel liften en die zijn zoals bijna alle andere gebieden in de zomer open voor mountainbikers en wandelaars. Er zijn super leuke rollercoaster achtige trails waar je als beginner mooi kan oefenen en als gevorderde volle bak kan vliegen. Vooral de meer natuurlijke trails (ook wandel paden) vinden wij dan het mooiste.

helicopter met mountainbikers in zermatt

Helidrop vanaf Zermatt

Toen wij er waren was 1 lift kapot waardoor we met de helicopter omhoog konden. Erg gaaf natuurlijk maar erg duur (125,- euro geloof ik) voor een enkeltje omhoog… Op Trails Zermatt kan je mooie trails vinden in de regio en ook op trailforks staan er meerdere ingetekend. Dit gebied heeft echter veel meer te bieden dan wat er op deze 2 sites te vinden is. Dus als je echt het maximale uit de regio wilt halen is een gids een must!

Voor openingstijden van de liften ga naar Zermatt info hier is genoeg te vinden over het gebied en het dorp zelf. Over het algemeen kan je zeggen dat de beste periode ergens in juni start tot en met in Oktober. Als je zo laat nog in het seizoen wilt gaan is het nog belangrijk om van te voren te checken welke liften gaan. In die periode is de kans namelijk groot dat ze aan het voorbereiden zijn voor het winter seizoen.