Enduro trails in Remouchamps

We grappen er over maar serieus, deze mega dikke Enduro trails in Remouchamps trail spot was enkel en alleen legaal tijdens de Enduro race. Al die andere dagen mocht het niet! Gelukkig voor ons mountainbikers is daar verandering in gekomen, en hoe! Normaal zijn we goed uitgezette routes gewend van het reguliere cross-country werk. Mooie lussen aangelegd door de bossen, vaak lekker om hard te gaan maar zeker niet op technisch niveau.

Remouchamps trailcenter is next level

Goede borden met algemene informatie plus perfecte connectie route borden. Alle enduro connectie routes zijn gekenmerkt met EN van Enduro 😉 alle normale xc trails kan je herkennen aan de reguliere mtb route simbolen zonder de EN. Wat zwart is, is ook gewoon zwart. We zijn nog wel eens in conclaaf met onszelf wat nou welke kleur moet zijn. Blauw in onze mening moet eigenlijk iedereen kunnen rijden. Rood zou met wat basis kennis en voldoende gemarkeerde punten voor de ervaren rijder prima te doen moeten zijn. Zwart moet gewoon heftig zijn, punt. Net zoals met skiën is het als beginner niet handig om van zwart af te gaan snap je? In het trailcenter in Remouchamps is dat ook zo. Geen ervaring? Begin met blauw, iets meer ervaring begin dan met rood. Veel ervaring bijt je tanden dan maar in zwart!

Zoals te zien in de video zijn we zelf nog niet de all time helden die we willen zijn. Dus ja, wij zetten onze tanden voorlopig in de zwarte trails! De Legale trails 😁 Op trailforks is het gehele route net van trailcenter Remouchamps ook aangegeven. Je kan er perfect terug vinden hoe en wat je wilt rijden. Wij hebben deze dag nagenoeg 50k afgelegd en hebben alle rode en zwarte trails plus wat blauwe gedaan.

Meer informatie vind je op Trailforks

Parkeren in Remouchamps

De formele parkeerplaats lijkt wat “buiten het trailcenter” maar dat valt mee. Gezien de drukte op Ninlingspo met wandelaars is dit een prima alternatief. Enne houdt je aan de regels. Laten we dit pareltje niet verpesten 🙏

Check alle Trailparks van België