Wist je dat je mogelijk niet bent verzekerd tijdens je mountainbike trip?

We gaan maar al te graag op reis richting de heuvels en bergen met onze mountainbike. Soms dichtbij, soms ver weg. Dat anderen mountainbiken als “risicovolle” sport zien weten we eigenlijk wel, maar wij staan er niet altijd bij stil wat dit kan betekenen. Eén van de dingen om bij stil te staan is dat reisverzekeraars met een bepaalde bril op naar onze sport kijken. Soms verzekeren zij de sport standaard wel in de reisverzekering, maar soms ook niet. in zo’n geval moet je mogelijk een extra dekking afsluiten om verzekerd te zin. Er zomaar vanuit gaan dat dit het geval is, is dus niet verstandig. Controleer dus altijd de reisverzekering die je hebt of die je wil gaan afsluiten als mountainbiken je lief is.

Adventure & Survival verzekering van Allianz Global Assistance

Het kost je behoorlijk wat tijd om alle kleine lettertje te lezen van alle verschillende reisverzekeringen die er zijn. Kijk daarom eens naar de extreme sportenverzekering van Allianz Global Assistance. Deze Adventure & Survival verzekering is een reisverzekering voor de avontuurlijke vakantieganger die graag op reis gaat. Naast een individuele verzekering is deze verzekering ook voor groepen af te sluiten. Let op: deze verzekering biedt geen dekking voor wintersporten. Daarvoor heb je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met wintersportdekking nodig.

Wat ik zelf prettig vind aan de Adventure & Survival verzekering is dat je weinig hoeft te kiezen. Veel belangrijke dekkingen zijn al aanwezig, zoals een dekking voor SOS kosten, reisongevallen, bagage, medische kosten en aansprakelijkheid. Meer weten? Kijk dan voor de actuele informatie op Allianz Verzekering

Adventure and Survival Verzekering