Geilo Bike Park

Wat is Flow Motion? Begin juli 2021 voltooide Stiteknikk de bouw van het fantastische 4 km lange liftgebaseerde flowpad “Flow Motion” in Geilo Sommerpark. De flowtrail loopt van de top van Vestlia naar beneden naar Geilo Sommerpark. De flowtrail heeft een moeilijkheidsgraad van blauw en is geschikt voor de overgrote meerderheid van de mensen die stabiel op de fiets zitten. Beneden in het flowpad vind je coole 180 graden bochten, jump “side hits” en andere elementen. De naam “Flow Motion” is ontstaan tijdens een brainstormsessie binnen de Stiteknikk crew en is bedoeld om associaties te geven aan flow, speelsheid, beweging en de grote variaties in de ervaring die het pad biedt. Het pad heeft de gradatie “blauw” en is geschikt voor bijna iedereen. Hier gebeurt de hele weg naar beneden iets, zegt de hoofdbouwer zelf, Duane Butcher.

Ervaar de sensatie als je over het 4 km lange Flow Motion pad naar beneden suist!

Bikepark Geilo

Geilo Bikepark, MTB, enduro, Downhill

Anaconda

Flowtrail Anaconda
Anaconda werd gebouwd en voor het eerst geopend in 2011. Vorig jaar bestond Anaconda 10 jaar en bij die gelegenheid werd het weer in ere hersteld als een flowtrail in rode sortering. Stiteknikk heeft vorig jaar hard gewerkt om de Anaconda, Gold Digger en Fire Ant omleidingspaden te upgraden en opnieuw aan te leggen.

In tegenstelling tot Flow Motion is Anaconda gebouwd in aarde en steen. Het bovenste deel van de flow trail is opnieuw ingedeeld om het gezinsvriendelijker te maken en de rest heeft een echte upgrade gekregen. De trail is iets veeleisender dan Flow Motion en is geclassificeerd als een rode trail (gemiddeld veeleisend). Om de trail op te gaan, rijd je Flow Motion ongeveer 1 km naar beneden voordat je een stuk weg bereikt dat het begin is van de Anaconda, die 700 meter naar beneden slingert naar het plateau onderaan de Kikutheisen. Vanaf hier fiets je met Flow Motion terug naar Vestlia.

Geilo Bikepark, switchbacks, MTB, Enduro

Gold Digger

Gold Digger is gebouwd in 2015 en is vorig jaar opgeknapt en geüpgraded. Gold Digger begint bovenaan de Vestliaheisen/Bjødnahovda aan de linkerkant onder de brug direct nadat je uit de lift bent gestapt. Het pad is ROOD (Moeilijk) geclassificeerd en is een stapje zwaarder dan Anaconda. Het wordt aanbevolen om met een volledig gedempte trailfiets of downhillfiets te fietsen. Delen van het pad zijn herschikt om een gladder profiel te krijgen en om de snelheid op bepaalde delen te verminderen. Het pad is opgebouwd uit lokale massa zoals aarde en steen en heeft een gemiddeld glad oppervlak. Het pad heeft enkele stenen en elementen van rotstuinen en is minder duidelijk dan de andere paden. De meeste bochten zijn gedoseerd en de sprongen/ballen zijn groter en komen iets abrupter dan in de andere parcoursen. Alle sprongen en hindernissen kunnen gerold worden, maar springvaardigheid is aanbevolen en het parcours is geschikt voor ervaren fietsers met goede vaardigheden.

Voor de ervaren fietser biedt de Gold Digger steilere afdalingen, meer snelheid, meer lucht onder de wielen en meer adrenaline!

Vind de mooiste mountainbike avonturen op Secrettrails.eu

Op Secrettrails vind je de beste mountainbike gids bedrijven in heel Europa, we werken samen met gids bedrijven die de mooiste mountainbike vakantie aanbieden in Europa. Check ze op www.secrettrails.eu.

Meer informatie