Ja we kunnen de BAM jonguh niet meer onlosmakelijk horen zonder gelijk aan een grote vuurbal te denken! Nu kan die BAM van Muc-Off een stuk handiger zijn dan je wellicht zou verwachten.

Muc- Off heeft een all in one oplossing ontworpen om hyper snel op de trail je tubeless band te fixen. Of je nou wedstrijden rijdt of gewoon recreatief een rondje maakt, lekker banden zijn altijd k u t. Gaspatronen zijn er al een hele tijd welke zorgen een snel opgeblazen band, toch fixed dit niet direct je probleem. Zeker niet als je melk in de band al wat ouder is en niet helemaal meer werkt zoals dat bedoelt is.

B.A.M de oplossing van Muc-Off

B.A.M blaast snel lekke banden op en herstelt ze tegelijkertijd door latexschuim en lucht in een band of binnenband te injecteren. B.A.M is de perfecte noodback-up die aan een fietsframe kan worden vastgemaakt met de nieuwe Muc-Off B.A.M Utility Belt (apart verkrijgbaar) of in een ride-pack. Compatibel met race-, cx / gravel- en MTB-wielen en de meeste tubeless afdichtingsmiddelen. Blaast een MTB-band van 29 inch op in minder dan een minuut en kan gaten van 3-4 mm afdichten.

Plaatsing op je mountainbike

Aldus Muc- off, het flesje is relatief klein. En met de strap die in onze verpakking werd meegeleverd kan je het flesje aan je frame monteren. Nu verschilt het natuurlijk per frame of dat “makkelijk” is. Bij mijn Stumpjumper kon ik niet direct een heel mooi plekje vinden. Uiteraard kan het flesje prima gewoon in je tas of heuptas worden meegenomen. Opzich zijn we wel groot voorstander van dit principe. Het werkt namelijk ook bij binnen banden. Als we zo minder tijd kunnen verdoen aan het fixen of vervangen van een band, dikke thumps up! Wat je wel in je achterhoofd moet houden is dat een lekke band je 14,95 kost… Kan lekker oplopen dus. Aan de andere kant rijdt je meestel (meestal…) niet veel vaker dan 1 of 2 keer lek op je alpen trip.

Een lekke band hebben we nog niet gehad… Daar over dus later meer.

Eerder hadden we al eens de Joe’s no flats getest. Een concept van binnenband met melk. Lees hier daar over meer.

Hoe het werkt aldus Muc-Off

https://youtu.be/6hL-Kq7mXkI