Het NK mountainbike parcours in Sittard

Op advies van de bouwers https://mozl.nl/ moesten we ook nog eens het NK mountainbike parcours in Sittard bezoeken. Na wat gegoogle kwamen we op 4 kilometer en 127 hoogte meters (https://www.mtbroutes.nl/limburg/sittard-geleen-nk2019) met dat gegoogle kwamen we ook een foto tegen van een soort rockgarden met ogenschijnlijk 3 drops erin. Mooi. Dan rijden we die kant op.

 

Geen heuvel of berg te zien hier in Sittard

Terwijl de navigatie steeds meer naar de 0 minuten aan het aftellen was zagen wij eigenlijk nergens hoogte verschil. Toch bleek onder een bos nog best een klein Nederlands puistje te ontdekken en dat was precies waar we moeten zijn. Het NK parcours begint bovenop de berg bij een wat groter sportcomplex. Wat er allemaal nog meer te doen is hebben we verder niet bekeken eigenlijk… We kwamen voor de Rockgarden!

 

 

Steile stukken, op en neer, kracht en techniek

Om toch even de 4 kilometer af te tikken beginnen we de route voordat we gaan spelen op de rockgarden van het NK parcours in Sittard. De route start met een steile afdaling waarna je naar rechts de trail in schiet. Onze maat Marc (beginnend mountainbiker, bekend van deze video (https://youtu.be/BIZndZJn8KQ) schiet schiet het diepe in (respect!), we vervolgen onze route en volgen de bekende MTB paaltjes. De route heeft veel bochten werk, korte klimmetjes een hoofdzakelijk singletrails. Leuk, maar hier kwamen we niet voor 😀 we kwamen voor de rockgarden.

De rockgarden is een erg leuk stuk om te spelen. Hij heeft meerdere secties met stenen en onderaan nog 2 drops die vanaf boven redelijk diep lijken. Alles blijkt uit eindelijk te rijden en de drops zijn indien gewenst gewoon te rollen. Eenmaal beneden draaien we direct om zodat we het geheel nog eens kunnen doen, en nog eens, nog eens, en nog eens 😉

 

Video impressie van de Rockgarden op het NK Parcours van Sittard