Het Bikepark Winterberg is een echte MUST VISIT voor de bike liefhebber, in Nederland en België. Er zijn vele verschillende afdalingen te vinden in elke categorie. Het bike park is geschikt voor zowel de beginner als gevorderde rijder. Dit zijn de tracks die te vinden zijn:

OEFENPARCOURS
CONTINENTAL TRACK
TRUVATIV SLOPESTYLE
FLOWSHORE
FOUR CROSS
BELL FREE CROSS
SINGLE TRAIL
NORTH SHORE
IXS DOWNHILL

De trails in Bikepark Winterberg

Elke track is “te rijden” voor iedereen. Ga je harder? Dan ga je ook hoger, maar kom je er voor het eerst dan is alles prima te doen. In het weekend kan het erg druk zijn waardoor je soms lang moet wachten voordat je weer omhoog kan. Door de weeks kan je meestal zonder wachten direct weer met de lift omhoog.

De laatste jaren is er flink geïnvesteerd in de liften waardoor de capaciteit flink is toe genomen. Toch zal je zien (zeker op het eerste zonnige weekend) dat de drukte groot is. Op de trails zelf in Bikepark Winterberg merk je dit vaak niet zo. Laat de snelle locals maar voor zijn of probeer ze bij te houden 🙂 de drukt bevindt zich dus voornamelijk bij de lift beneden.

Oefenzones in Winterberg

Er zijn veel oefenzones te vinden. Of beter gezegd progressieve obstacles. Drops in verschillende hoogtes, kombochten in allerlei soorten en maten, downhill tracks mat chickenruns. Alles is goed op te bouwen zodat je jezelf niet direct in het “diepe” hoeft gooien.

https://youtu.be/EfRicZC02bQ

Winterberg ook leuk voor met het gezin!

Deze plek leent zich ook prima voor met het gezin, er is veel te doen, klimmen klauteren glijden echt van alles. Her en der restaurants met de algemeen bekende braadworsten en vette frietes, heerlijk!

Geen eigen geschikte bike? Geen probleem

Er zit een prima bikeverhuur tent dus geen zorgen! Je kunt hier met een gerust hard een fiets en protectie huren. Wel kan het raadzaam zijn op drukke weekenden dit te reserveren. Check de website vernoemd hieronder voor meer informatie:

59955 Winterberg Deutschland Tel.: 0 29 81/91 99 909

check hier alle actuele informatie: https://www.bikepark-winterberg.de

Ook kan je hier clinics volgens! Onder andere deze downhill clinic: http://www.trail-addicts.com/product/downhill-winterberg-clinic/

Missen we nog iets? Stuur jouw reactie naar info@trail-addicts.com

 

Booking.com