Keuken

En we gaan weer verder met de bouw van de camper. Zoals in de vorige post verteld wordt dit een makkie… En toch valt het altijd weer tegen. De ideeën voor het keukentje zijn er, hij komt aan de rechterkant met een klaptafeltje voor de brander zodat ook het bed er in past als de keuken er ook in zit. Het idee is om de keuken makkelijk verwijderbaar te maken zodat je ook lekker buiten kan koken. Das toch het lekkerst! 🙂

De keuken aan de rechterkant was zo goed als klaar tot ik s’nachts wakker werd en bedacht dat de linkerkant toch beter zou zijn. Aan de rechterkant zit namelijk een behoorlijke opberg ruimte die nu vrij lastig te bereiken is. Helaas zijn er geen foto’s meer van de keuken aan de rechterzijde die zijn weggegooid in de frustratie.. hahaha.

We kunnen dus opnieuw beginnen, nieuwe meubelpanelen halen en daar gaan we. Deze keer wel iets sneller want je leert toch. 🙂 Het keukentje zit aan de linker kant! BAM.

Bed

Na de keuken moet er ook een bed in komen, niet alleen voor de keuring maar we willen er ook echt kunnen pitten! Het bed is altijd een dingetje bij de ombouw van een camper, althans als je geen gebruikt van een slaapbank. We willen geen slaapbank omdat we de ruimte nodig hebben om de fiets in de bus te zetten. Hoe dan wel…. Ook hier hebben we weer verschillende ideeën en uiteindelijk hebben we DE oplossing. Net voor de keuken komt een beugel, gemaakt van zwarte vierkante stijgerbuizen. En deze willen we ook op de rails monteren om hem makkelijk verplaatsbaar te maken. Na heel lang kloten om ze makkelijk demonteerbaar te maken toch maar de keuze gemaakt dat hij eigenlijk helemaal niet vast moet op de rail. Het gewicht van de planken op het bed doen al een heleboel en klittenband aan de onderkant van de planken zorgt ervoor dat ie niet wegschuift. De planken even bekleden met vilt om het er wat chiquer uit laten zien en hoppa we hebben een bed!

Viano bed

Nu het bed en de keuken er in zitten moet alleen het hefdak er nog in. De afspraak gemaakt om het superplatte hefdak te monteren, de stoelen voor draaibaar te maken en de bus om te keuren naar camper!