Hefdak, draaistoelen en keuring

In de vorige post gaven we al dat we dit keer gekozen hebben om het hefdak en de draaistoelen niet zelf in te bouwen maar dit te laten doen door gasten die dat hele dagen doen. De draaistoelen had zelf gekund maar goed hij stond toch daar en de prijs compleet was aantrekkelijk genoeg om het te laten doen.

Draaistoelen Mercedes Viano

Het hefdak had ook zelf gekund (alles kan) maar dat durfde we bij deze bus niet aan… We hebben gekozen voor het superplatte hefdak van Atrion. Daarmee blijven de roofrails zitten en kun je nog een eenvoudig een daktent op je dragers leggen. Het hefdak kan dan niet meer omhoog maar dat terzijde.

Waarom dan geen slaaphefdak voor de extra slaapplaatsen, scheelt een hoop met het bedenken van je bed en zo zijn er nog wel wat voordelen te bedenken. Persoonlijk vindt ik de (betaalbare) slaaphefdaken niet mooi en aangezien het oog ook wat wil hebben we deze keuze gemaakt. Of je nou een slaaphefdak hebt of een bed beneden opruimen moet je toch als je weg wilt. Een zal wat sneller gaan dan de ander maar hé, we hebben vakantie!

Hefdak Mercedes Viano

Na een kleine vertraging kon ik de bus weer ophalen in Friesland, gekeurd en wel! Toch spannend als je die kant op rijdt, niet alleen omdat de leenauto een Toyota IQ is maar vooral omdat er in je dak gezaagd is van de bus die je net hebt aangeschaft. Maar het resultaat is erg goed gelukt, de afwerking is mooi, de draaistoelen doen wat ze moeten en het hefdak is zelfs in kleur van de bus. Hadden we ons vooraf niet in verdiept en verwachte een wit dak, afijn dit scheelt weer wrappen. 🙂

Hij is dus helemaal klaar om op pad te gaan! Laten we nou net een weekendje met vrienden hebben geboekt op een camping.

Camper Mercedes Viano met luifel

We moeten nog een paar kleine aanpassingen doen aan het bed maar hij voldoet meer dan prima! Laat de zomervakantie maar komen, dan kunnen we hem echt goed testen.