Tijdens ons bezoek aan Alpen in de regio van Bagnes Zwitserland, vlakbij het rijkelui’s dorp Verbier werden we weer getrakteerd om een set onvergetelijke mountainbike tripjes. Een van die dagen begon toch behoorlijk anders dan dat we normaal gewend zijn… Door het raam van het Chalet MTBverbier.com zagen we de dat de bergtoppen van de bergen flink besneeuwd waren. Het plan was echter al gesmeed om eerste de lift te pakken naar Verbier, dan om de berg heen te rijden, daar de gondel ter grote van een bus richting het hoogste punt.

De Gondel naar de top

De weg rond de berg welke namen om bij de grote gondel te komen was al grotendeels besneeuwd. Enigzins afvragend of het überhaupt wel zin had om dit stuk te fietsen ploegden we door over de 1 a 2 centimeter sneeuw. Na een kleine 20 minuten hing de gondel al beneden. Een belachelijk groot ding waar een heleboel mensen in kunnen! Nu vandaag werden we vergezelt door 2 andere wandelaars. Jammer, want eenmaal boven was het tafereel werkelijk prachtig!

Met de fiets door de poedersneeuw

Het was even wennen, de sneeuwlaag was overal meer dan 10 centimeter met uitschieters naar ruim 30 centimeter verse poedersneeuw. Een snowboard was geen gek idee geweest 😀
Af tastend nar grip met onze Schwalbe Magic Mary’s begonnen we rustig aan de eerste shutterpaden (onderhoudspaden). Na een paar honderd meter heb je de smaak te pakken en kan de fun beginnen. Al spelend gooien we ons mountainbikes in de drift van links naar rechts, normaal fietsen zit er niet meer in. Te lang stilstaan was garantie op koude tenen en met een beetje gelijk een dikke sneeuwbal in je gezicht.

De sneeuw werd steeds minder dik en onze tenen steeds meer bevroren… Gelukkig kwamen we op grote hoogte nog een berg restaurant tegen wat na vandaag dicht zou gaan om zich voor te kunnen bereiden op het winter seizoen. Een kop koffie met wat gebak was een welkom afwisseling op de bitter koude drank die we in de camel bags hadden zitten. Nadat onze ledenmaten weer ontdooid waren sprongen we weer op de fiets om de laatste paar honderd verticale meters af te leggen. De trail die nog voor ons lag was afgewisseld bezaaid met sneeuw, modder en uiteraard natte rotsen. Pure FUN!

Check de video van deze ochtend: