De trails van Echternach

Je kunt maar weinig mensen spreken over Echternach zonder dat er oogjes beginnen te glinsteren. Echternach staat bij vele bekend als bizar mooi en dus echt een must visit. Het word niet voor niets “Klein Zwitserland” genoemd namelijk. Ok dan moet dit deel wel het beloofde land zijn! Een trail heaven op een ruime 3 uur rijden (vanaf Arnhem). Hoog tijd om dit eens te gaan checken.

Trekkers hutje, kampvuur en biertjes

Omdat we die 3+ uur niet 2x op een dag wilde aftikken hebben we een camping gezocht die in deze tijd nog open is. We zitten inmiddels diep in November – lees laatste dag – van november. Het is koud, rond de nul graden, dus toen we zagen dat we voor een 32,- euro een trekkers pod konden huren hebben we dat gelijk maar gedaan.

Uiteraard zijn er tal van opties in de regio qua hotels, want dit gebied is het hele jaar door populair onder wandelaars en berg beklimmers. We komen rond middernacht aan, trekken nog een paar goud gele Leffe’s blond open, toppen het af met wat tripples en zingen – Kum ba yah – bij het kampvuur! De klok slaat 3 uur, lekker handig… Snel naar bed, morgen om 9:00 trappen we af!

GPX check, Echternach trails here we come!

We starten gelijk dik, tussen de typische rotspartijen door vinden we al gauw onze weg over de tal van trappetjes en gladde bladeren. Die trappetjes zijn een terugkerend thema trouwens. Houdt je niet van trappetjes? Dan houdt je niet van Echternach, simpel. De eerste kilometers zijn veel belovend! Ons enthousiasme groeit en we knallen door.

Trail canyon langs de rivier

Na wat korte verbindingsroutes komen we in een soort canyon terecht, de rivier stroomt precies de andere kant op als wij rijden. Dat betekend technisch klimmen. Gelukkig verraden de GPX file al dat we dit 2x zouden doen, lekker… Straks mogen we dus naar beneden :D. In de canyon moet je vooral genieten van de omgeving, beetje spelen en telkens proberen om over die steen, rots en trap te komen. Houten bruggetjes, skinnies, je trukendoos kan open!

Kilometers vreten

Vanaf nu gaat het berg afwaarts, dat klinkt goed, maar dat is het niet…. We hebben een lange en saaie verbinding naar een “oke” afdaling, waarna we weer een lange en saaie verbinding terug moeten. Oke, leuk weer door de canyon heen en dit keer met de stroom mee. Daarna weer veel verbinding, lange verharde klim om vervolgens een makkelijke afdaling-achtige trail af te rijden. Al met al tikken we bijna de 40 kilometer aan maar voelen ons niet bepaald “stoked”. Dat beloofde land van Echternach voelen we nog niet helemaal… Dat de regio potentieel heeft, zeker weten! Maar dat zat, vonden wij, niet in onze GPX. Wil je een dagje mooi XC tot All-mountain rijden? Dan is dit geweldig!

GPX van Echternach

Dus nu zijn we opzoek naar een meer All-mountain tot Enduro GPX 😀 heb jij iets? Dan horen we dat graag: info@trail-addicts.com

Wil je onze file voor een mooie dag trail rijden? Check ze allemaal hier GPX Bestanden