Door de E-Mountainbike is altijd het eten koud

Huh hoe dan? Ja echt! Het eten is altijd koud. Normaal doen we een Ardennen rit op 1 dag. Heen 2 a 2,5 uur rijden, terug idem dito. Met onze niet ondersteunde Enduro bakken doen we meestal een 25 a 30 km per dag waarin een goede 5 klimmen zitten met een totaal aan gemiddeld 1000 hoogte meters. Dit door berekend komt het erop neer dat als we om 9:30 op de fiets zitten rond 14:30 helemáál gesloopt zijn! Dus e-mountainbike de bus in en terug naar huis… Maar nu, nu kijken we rond 14:30 hoeveel – groene ledjes – er nog zichtbaar zijn 😀 en als die nog niet rood zijn, dan kunnen we nog een keer, of 2, of 3!!! En dat doen we dus ook. Dat wordt weer naar het thuisfront app’en “wij zijn te laat voor het eten”

Je mag helemaal niks meer eten door je E-Mountainbike

Een dagje op de mountainbike zorgt al gauw voor een goede 2000 tot soms wel 4000 verbrande kilo calorietjes! Hoppa dat gaan we er vanavond weer aan zuipen 😀 BBQ en bier, vol stoppen die hongerige mondjes. We hebben het immers verdient! Nu met de E-MTB moeten we aan de salades, kipfiletjes en magere kwark… Nee dat gaan we dus niet doen! Om die biertjes en hompen vlees te verdienen móéten we wel die extra afdalingen pakken, zo komen we toch aan die verbrande calorietjes aan het einde van de dag.

Veel meer stress in de avond

Vroeg in de ochtend vertrekken betekent de avond van tevoren inpakken, brood smeren, eitjes koken, koffie voorbereiden enz. enz. Door de E-MTB komt er alleen maar meer stress bij kijken! Stel je nou eens voor dat je accu niet goed is opgeladen dan heb je serieus een uitdaging die dag! Dus vroeg in de avond de boel aansluiten, checken, nog een keer checken, echt niet te doen 😉

Hoe dat opladen zit? https://media.specialized.com/support/0000045632/0000045632.pdf

Het blijft zo verschrikkelijk koud!!

Elke trailaddicts ride starten we met een klim, dat heeft maar 1 reden, we willen afsluiten met een afdaling! Daar waar alle niet E-bikers omhoog ploeteren bel ik nog even met het thuisfront. Kijk om heen, werk Instagram even bij (nee mag niet meer, maar dit is in het bos…) Echt warm worden doe je dus nog niet… En als klap op de vuurpijl, je staat serieus lang te wachten boven, BRRRRRRR!!

Check hier trouwens de Reinhardstein review: http://www.trail-addicts.com/glijden-in-reinhardstein/

Het gewicht, die dingen zijn ZWAAR!

Daar waar we jarenlang hebben gewerkt om die dikke Enduro bakken onder de 14 kilo te krijgen komen wij aan met 24 kilo (ofzo). In de auto tillen, uit de auto tillen het is allemaal een gedoe zeg! Vreselijk, het leven is zo zwaar… En dan drukt al dat gewicht je vol in de trails, de dikke 2.6 tot 2.8 banden rollen voor geen meter, de veel te zware downhill casing banden hebben veel te veel grip, rotsen wortels, het is niks meer aan! 

Nee niet doen hoor z’n e-mountainbike 😉