De nieuwe Enduro voorvork van rideFox – de Fox 38

Geoptimaliseerd voor 160-180 mm travel en met dezelfde revolutionaire functieset als de nieuwe 36, is de categorie die 38 definieert klaar voor de grote tijd.

Floating AS

Floating assen lijken misschien op andere assen, maar in feite bieden ze een duidelijk prestatievoordeel vanwege hun unieke vermogen om de exacte breedte van het vorkmontageoppervlak precies af te stemmen op de afstand van de voornaafflens, waardoor een perfecte uitlijning van het chassis wordt gecreëerd en ongewenste wrijving tussen de bovenste en onderste vorkpoten. Zwevende assen zorgen voor een veel soepelere beweging van de ophanging over het hele traject van de vork, waardoor de gevoeligheid en de algehele rijkwaliteit worden verbeterd.

De geheel nieuwe 36 en 38 zijn uitgerust met een nieuw, met een snelle ontgrendelingshendel bediend, gepatenteerd zwevend assysteem, dat het voordeel van een zwevende as combineert met het gemak van een gereedschapsvrije snelspanner. Met dit systeem wordt de afstand vergrendeld via een zwevende huls, waardoor het voorwiel herhaaldelijk kan worden verwijderd en opnieuw kan worden geïnstalleerd met behoud van een perfecte vorkuitlijning. De positionering van de zwevende huls is in de fabriek ingesteld, dus als u niet zeker weet hoe u het zwevende assysteem moet bedienen of er gewoon geen zin in heeft, kunt u gewoon het voorwiel installeren en verder gaan met uw rit.

Optioneel verkrijgbaar is de nieuwe Kabolt-X, een lichtgewicht, vastgeschroefde zwevende as exclusief voor de geheel nieuwe 36 en 38 die niet alleen grammen scheert, maar ook de torsiestijfheid verhoogt dankzij het mouwloze, enkelzijdige pinch bolt-ontwerp. De chassisuitlijning moet worden gereset telkens wanneer het voorwiel wordt verwijderd en opnieuw wordt geïnstalleerd op zowel de Kabolt-X als de 40 zwevende assen, maar het eindresultaat is hetzelfde: perfecte uitlijning en perfecte prestaties.

Onderste Kanalen van de Fox 38

Als een vork samendrukt, neemt het luchtvolume in de onderpoten af, waardoor de luchtdruk toeneemt. Hoe meer de vork samendrukt, hoe meer druk toeneemt. Dit effect kan het onbedoelde gevolg hebben dat wordt voorkomen dat volledige travel wordt gemaakt. De lowerleg kanalen helpen dit probleem te verhelpen door het luchtvolume in de onderpoten dramatisch te vergroten en daardoor de hoeveelheid extra onbedoelde drukverhoging te verminderen.

Een ander voordeel van deze kanalen is dat badolie van het onderbeen naar de bovenbenen van de onderbenen wordt gecirculeerd, waardoor de schuimringen en -bussen continu worden gesmeerd terwijl de vork samendrukt en zich uitstrekt door zijn slag.

BLEEDERS

De lowerleg ontluchters zorgen voor een gelijkmatige atmosferische druk met een simpele druk op de knop. Drukopbouw in de onderbenen vermindert de vorkprestaties drastisch, voorkomt dat volledige travel wordt bereikt en vermindert de gevoeligheid en het reactievermogen van kleine stoten.

Specs van de Fox voorvork 38

ALL 38 FACTORY GRIP2 FORKS
Upper Tube FinishKashima Coat
Air ChannelsYes
BleedersYes
Floating AxleYes
Rotor Size180 direct Post Mount, Up to 230 compatible
Mud Guard MountOptional FOX 36/38 Mud Guard with sturdy 4-point direct-mount attachment
Air SpringFLOAT EVOL
Steerer1.5 Taper
Starting Weight2180 g

Check hier alle informatie over de Fox 38: Website