De Nikon W300 getest

Na het keymission 360 debacle kan je natuurlijk als merk besluiten om ons – Trail Addicts – niet meer te laten reviewen. Kan. Je kan ook besluiten om direct een alternatief te sturen wat dan mogelijk wél werkt. Kan ook. 

Ik schat dat ik een week na de publicatie van de keymission 360 de Nikon W300 thuis had liggen, deze mogen we nu een maandje proberen. De W staat voor waterdicht, ook is hij schokvast, wat dan weer inhoudt dat hij een val moet kunnen overleven. Van hoe hoog? 2,4 meter zeggen ze. Nee we gaan niet kijken of dat waar is 😉

Bediening en praktische zaken van de Nikon w300

Even een paar basis praktische zaken voor we in de resultaten duiken. De Nikon W300 is relatief klein, wat ervoor zorgt dat hij in mijn heupband zakje van de rugtas/heuptas past. Dat is voor mij al super belangrijk zodat je hem snel pakt en weer kan opbergen. Volgende punt is bediening, mijn handschoenen zijn maatje XL wat niet resulteert in kleine fijne vingertjes waarmee je kleine fijne knopjes kan bedienen. De W300 laat zich makkelijk door het hele menu bedienen terwijl ik mijn handschoenen nog aan heb! Volgende punt, in het verlengde van snel werken, er hoeft geen schermpje of lens open of uit te schuiven. Hij is dus sneller operationeel. Ook mooi! Als laatste, hij is ook stof bestendig, helemaal mooi! 

Zonder dat de Nikon ook maar 1 foto heeft gemaakt ben ik al een beetje enthousiast aan het worden.  Uiteraard check ik ook altijd even Tweekers en dergelijke en ook daar scoort hij zeker niet onaardig. Toch blijft mountainbiken altijd een uitdaging voor camera’s. Hoge snelheden in bossen, slechte combinatie!

Foto kwaliteit van de W300

Goed, dan nu de praktijk. Stiekem hebben jullie al wat resultaten gezien, alle foto’s van onze trail verkenningstocht in Reinhardstein zijn er mee gemaakt namelijk! Verbazingwekkend is de scherpstelling in iets donkere stukken. De camera weet telkens wel 1 of 2 scherpe foto’s te maken van de rijder.  Wat je hieronder ziet is de sport modus in snelle stand. Je ziet dat telkens vanaf de 3de foto de rijders scherp is. Laat je niet misleiden door de “platte kleuren” jouw telefoon doet al tal van na bewerkingen waardoor die mooier lijken. Deze foto’s zijn simpel en naar eigen inzicht prima te bewerken tot een prachtig resultaat.

Helaas beschikt de Nikon W300 niet over allerlei instellingen die je manueel kan bedienen. Eerste deel van de dag alles in de sportstand geschoten, 2dedeel in de volautomaat. In de vol automaat maakt hij 1 foto, dus zaak dat hij snel reageert en schiet op het moment dat jij dat wilt. Dat doet hij! Zonder vertraging maak je de foto met bijna altijd een goed resultaat 😀

So far so very good! Voor foto’s is de Nikon W300 goed gekeurd, next up àVIDEO!