DE NORCO E-MOUNTAINBIKE UPDATE We zijn alweer een klein tijdje onderweg in 2019 en het goede nieuws is dat de Norco Sight inmiddels leverbaar is! Basta Bikes kan jullie hier mee helpen. Zij zijn dealer van dit prachtige Canadese merk. De Norco is ook weer zo’n machine die ons Enduro rijders helemaal gek moet maken. Zonder moeite omhoog en knallen naar beneden. Check: Basta Bikes Basta Bikes logo van basta bikes

De Norco Sight VLT E-Mountainbike, zoals vele merken treedt ook Norco toe tot de eMTB business. Gelukkig heeft Norco ingezien dat je er geen kleine accu in moet gooien, met de 630Wh accu ga jij je dag echt wel doorkomen 😀

7 THINGS WE LOVE ABOUT THE NORCO SIGHT VLT

Norco’s nieuwe Sight VLT heeft zo ongeveer alles wat je van een gooi-en-smijt eMTB zou willen. De elektrische upgrade van de “analoge” Sight staat op 27.5” wielen.

  1. VEERWEG

Norco heeft de veerweg opgeschroefd naar 150mm achter en 160mm voor, wat een mooie stap vooruit is ten opzichte van de gewone Sight. Dit maakt de VLT een héle lekkere eMTB!

  1. BANDEN

Waar 2.8” banden (plus size) soms een beetje floaten, is de stevige 2.6” band op de 30mm (intern) velg die Norco op de Sight VLT monteert een schot in de roos. Met een zwaardere fiets kun je het grotere contactoppervlak van de 2.6” band wel goed gebruiken. 2.8/3.0 banden hebben de neiging om te zwalken als je met lage bandendruk rijdt, dus we zijn blij om te zien dat Norco de keuze voor 2.6 heeft gemaakt.

  1. TRAIL GEOMETRIE

Norco heeft gekozen voor een 66 graden balhoofdhoek en een 75 graden zitbuishoek. De wielbasis van de VLT is lang, voor stabiliteit, maar de 440mm chainstays zijn juist weer aardig kort voor een eMTB. Op die manier voelt je fiets net zo wendbaar en speels aan als de analoge Sight.

 

  1. eMTB SPECIFIEKE ONDERDELEN

Het lijkt een inkoppertje, maar Norco heeft ervoor gezorgd dat alle onderdelen van de fiets eMTB specifiek zijn. Voorvork met versterkte poten, single click SRAM shifter, eMTB specifieke DT Swiss 370 hub in het achterwiel en 165mm crankarmen. Door een uitslagbegrenzer in het balhoofd voorkomt je dat je bij een valpartij je stuur in je bovenbuis plant. Niet zomaar een Norco Sight waar een motortje aan toegevoegd is dus.

 

  1. SHIMANO STEPS

Yep, we love it. Het Shimano eMTB systeem is bewezen soepel en intuïtief. Het is een compact systeem, wat natuurlijk helpt voor de looks van de fiets. De accu kan mooi worden geïntegreerd in het frame, wat bij de Norco Sight VLT prima gelukt is.

 

  1. CARBON?

De Sight VLT heeft een carbon hoofdframe. Hoewel een eMTB natuurlijk altijd een zware fiets is, kan er door gebruik van carbon toch een lichte, stijve fiets gemaakt worden, met een optimale geometrie voor de beste rij-eigenschappen.

 

  1. REMKRACHT

Bezuinigen op de remmen is geen goed idee met een eMTB! Norco pakt dat goed aan met 4-piston SRAM remmen, met 200mm remschijven. Door het hogere gewicht van de fiets (tussen de 22-27kg) heb je meer stabiliteit en grip en kun je dus harder bergaf. Goede remmen maken een groot verschil voor je veiligheid én je rijplezier.

“The most exciting thing about the Sight VLT is not particularly riding the same trails you would on a regular mountain bike, but the chance to explore a whole new range of terrain. It makes for a completely seamless ride whether it’s up or down.”

Bryn Atkinson
Norco Bicycles Athlete

ELEVATION

1400 M (4590 ft)*

BATTERY

630Wh

CHARGE TIME

4.5 HRS

WEIGHT

22.3kg (49.2lbs)**

Intended Use

All Mountain

Travel

160mm Front/ 150mm Rear