Of the grid 4×4

Zijn we weer 😀 Afgelopen vanlife parts gingen voornamelijk over het aanschaf proces en de buitenkant. Het is eindelijk tijd om de bus in te duiken en er echt een camper-achtig ding van te maken. We hadden het al benoemd, we gaan de bus niet echt tot een camper ombouwen. Dit om de simpele reden dat een T5 te klein is om met 4 mannen in te leven, wat toch vaak de praktijk is. We willen zoals bij veel 4×4 offroad jeep’s op, in en rondom de bus vertoeven. (check eens Overlanders of Of the grid 4×4 Australia, daar vind je echt de meest dikke auto’s!

Jimba Jimba daktent

Belangrijk aan het concept om in, op en om de bus te kunnen leven is dat je snel alles kunt opzetten en ook weer snel weg kan zijn. Wildslapen mag in veel gebieden (ook in veel gebieden niet trouwens…) maar dan is het niet altijd even handig om je tentje te moeten opzetten. Op de Basta bikes bus van Hanneke en Daan (zie eerdere posts) ligt de Jimba Jimba. Het grote voordeel is dat deze super snel op te zetten is, betaalbaar is en heel erg licht is. Je auto of bus word door de 39 kilo niet top zwaar.

Comfortabele baantjes opgezegd

De Jimba Jimba is te verkrijgen via Daktent.nl, 2 heren die gewoon hun droom zijn gaan najagen. Comfortabele baantjes opgezegd en met gestrekt been fulltime het ondernemerschap in gesprongen. Wat een enthousiasme en precisie! Als je met deze heren praat krijg je direct zin om zelf te gaan ondernemen EN op je dak te gaan slapen 😀 hun showroom staat helemaal vol met de meest mooie daktenten, maar wij wisten al wat het zou worden: De uiterst lichtgewichte Jimba Jimba Daktent

Volkswagen bus met de jumba jumba daktent

We zijn hier best trots op

Slapen is geregeld, koken dat moet ook nog kunnen. We houden van een goede bak koffie en die zet je met de percolator. Ook zijn we van een gebakken eitje in de morgen niet vies! Dat betekend dat we ergens een gaspitje kwijt moeten. Wederom geïnspireerd door de offgrid 4×4 jeeps hebben we een keuken gemaakt in de achterdeur. Men nemen een watervast plankje, decoupeerzaag een traanplaatje, wat scharniertjes, kettinkjes en een gaspitje… e voilà: We hebben een buiten keuken 😀 Met alle bescheidenheid van de wereld zijn we hier best trots op!

5 mountainbikes achterin

De dubbele la is dus verdwenen. Buiten het kosten aspect zou de dubbele la er ook voor zorgen dat we altijd van alle fietsen het voorwiel moeten verwijderen. Ik heb nog een Fox model waarbij ik eerst 4 inbusjes los moet draaien voordat de as er uit kan… Het is dus handig dat als we met minder man zijn dat we de fietsen er gewoon in kunnen ” gooien”. Daarom hebben we de bagage plank boven de fietsen geplaatst en kort genoeg gemaakt dat je er 1: Makkelijk bij kan ook achterin en 2: Dat het stuur net voor de plank uit komt. Door dit ontwerp kunnen we maar liefst 5 fietsen kwijt! 2 inclusief voor band 3 met het wiel eruit en het stuur in de lengte richting. Ideaal!

Next up in Vanlife part 6

  • Koplampen gepolijst een klein klusje met groot resultaat
  • Radio navigatie en tv
  • De koolbox past alsof het er voor ontworpen is
  • Bagage vak onder de achterbank
  • Aqua to go