Oké…. Even schakelen dit, maar we komen er wel! Als we niet meer zoveel het bos in kunnen laten we er dan collectief voor zorgen dat we absolute trail masters worden 😀 Komende tijd gaan we opzoek naar de beste video’s, tips and tricks die je op klein oppervlak of net voor de deur kan doen. Worden we niet slechter van zeg… Ook zullen we opzoek gaan naar goed mountainbike gerelateerde oefeningen om de tijd een beetje te doden.

Vandaag: De Bunny Hop!

De bunny Hop is een belangrijke trail skill om op en over obstakels te komen. Hoe vet zou het zijn als we straks massaal in steil over dat omgevallen boomstammetje springen?!

Stap 1: Voorwiel omhoog (armen gestrekt!!)

Stap 2: Lichaam omhoog

Stap 3: Fiets naar voren

Zo klaar! En nu weet je het en kan je het dus ook 😉

Zelf ben ik ooit begonnen met dit filmpje om de bunny hop te begrijpen. Rustige uitleg in duidelijke stappen:

Volgen de video pakt het net even wat anders aan. Hij pakt de elementen echt helemaal los en zorgt ervoor dat hij die skills eerst helemaal onder controle heeft. Je zou het ook kunnen zien als algemene bike handling voordat je de bunny hop in het totaal wilt masteren. De bonny hop is namelijk nogal een combinatie van skills die je snel achter elkaar moet kunnen.

Wat vooral goed is aan de volgende video is wat veel mensen fout doen, we zien veel mensen die bevoordeeld de fiets wel omhoog brengen maar het lichaam blijft laag. Zoals hierboven al aangegeven, je armen moet gestrekt blijven bij het omhoog brengen van de fiets.

Deze video is daarom een goede aanvulling op de 2 bovenstaande uitleggen:

En dan voor de masters!