De trackstand lijkt misschien grotendeels op stoerdoenerij, ff laten zien wat je allemaal kan… Maar nee, de trackstand is echt heel handig om te kunnen, zeker in de bergen.

Voor technische secties is een beetje aanrij meters altijd erg fijn, zo kan je jezelf voorbereiden, juist op de pedalen gaan staan en de aanvalshouding aannemen. Maarrrr er zijn zoveel situaties waar je dus geen aanrij meters hebt. Dat betekend dat je vanuit een bocht direct door moet, of vanuit stilstand. Vaak is het ook erg krap om de bocht te maken, daar kan je dan de Endo toepassen (waarover later meer). Vanuit stilstand betekend dat je slechts een paar centimeter hebt om jezelf gereed te maken. Voeten goed op de pedalen en in een keer de technische sectie in. Dan is er de trackstand. Beheers je dit goed? Dan kan je jezelf dus altijd goed voorbereiden voor dat lastige deel dat komen gaat.

De Trackstand leent zich bij uitstek om te oefenen tijdens huisarrest 😉

Aangezien alle wedstrijden zijn afgelast hebben we er samen met MTBVerbier.com maar 1 verzonnen!

Wie kan er het langste de trackstand??

Dit zijn de regels:

Zorg dat beide wielen zichtbaar zijn op de video, ga staan en wacht… Simpel he 😉 Post jouw video onderaan op ons facebook bericht. Helm is verplicht!

Wat kan je winnen? Naast de eer hebben we een MTBVerbier t-shirt en 5 Speciliazed petten welke we gaan verdelen onder:

Nummer 1 krijgt een Specialized pet en een MTBVerbier T-Shirt

Nummers 2, 3 en 4 krijgen een pet.

En de meest stijlvolle trackstand krijgt een pet!

Video moet uiterlijk op 5 april op onze facebook pagina gepost zijn!

En hier onder een aantal goede instructie videos: