Off the grid ergens overnachten, biertje drinken bij een ondergaande zon, kampvuurtje maken en staren naar de sterren hemel…  Heerlijk! Om onze outdoor avonturen wat comfortabeler te maken zijn we altijd opzoek naar dingen die ons daar bij kunnen helpen.

Zo vinden wij een goed ontbijt echt wel een dingetje. Eitjes bakken, goede koffie met een heerlijk b… o wacht geen broodjes, KAK!

Dusss op zoek naar iets wat van die ultra goedkope afbak broodjes kan fixen. Nee een oven op elektra zoeken we niet. Die zijn er dat klopt, maar dan moeten we ook weer een hoop elektra aanleggen in de camper, accu’s zonnepanelen verzin het maar. Nee we willen iets simpels, iets wat met ouderwets vuur geregeld kan worden. 

In die zoektocht kwamen we onlangs de Omnia oven tegen, simpel rond tulband achtig alu dingetje voor weinig. Kijk dit kan wat worden. Googelen op plaatjes en inderdaad, er kunnen afbak broodjes in, check. 

De eerste test zorgde voor niet afgebakken aan 1 kant zwarte broodjes.. READ THE FUCKING MANUAL!! Mijn fout dus, die metalen onder plaat heeft blijkbaar wel een functie 😀

Hoppa broodjes er in, iets langer dan 8 minuten en keurig afgebakken, zonder ergens aan te branden. 

Als dit goed gaat…. Er stond een BBQ gepland en de zelf gemarineerde kippen dijen stonden al even in de koelkast. Hoop groente grof gesneden welke allemaal op de Weber hadden moeten belanden. De Omnia stond nog klaar dus daar maar een zooi op gegooid. Zonder er heel actief mee bezig te zijn, de kip letterlijk 1x omgedraaid is het resultaat geniaal. Heerlijk mals en de groente zijn goed gegrild. 

Ons oordeel: Perfect! Heeft het een nadeel? Ja, er passen maar 4 broodjes per keer in…