Deze trail review is geschreven door Mark Westmaas, zelf ook een mooie review geschreven? Stuur hem in!

Om te beginnen is de naam al een beetje verwarrend…..Wat moet je verwachten? Een super lekker easy trailtje alsof je thuis op de bank zit met een zak chips? Heerlijk in je comfort zone?? Niet echt! Voor velen zal dit meer een ‘Out of my comfort zone’ zijn, maar grenzen moet je verleggen! Een trail die start bij La Chaux op een hoogte van 2.209 meter en helemaal afdaalt tot in de vallei en terugleidt naar de gondel van Le Châble (822m). Gewoon 8,5 km alleen maar dalen! Dat belooft mooi te worden!

Dit is de favoriete trail van de MTB Verbier crew en dat is niet alleen omdat deze letterlijk langs hun prachtige chalet loopt. Natuurlijk helpt het mee dat je bijna elke dag deze trail naar ‘huis’ kunt rijden rond beer o’clock, maar er is meer.

Eerst maar eens gaan rijden. De start is in een open alpenweide, super mooi uitzicht en de trail is een single trail met keien (soms onder het gras) en klein drops / jumps. Lekker begin! De bigsmile staat in elk geval al op het gezicht, eens kijken of die er nog af gaat vandaag!

Stukje gravelweg en op naar het volgende singletrailtje. En die is alweer compleet anders. De trail verandert continu, opeens rijdt je tussen een aantal oude boerderijwoningen en passen we de snelheid aan. Trail respect heet dat en de bewoners stellen het zeer op prijs. Zij hebben waarschijnlijk nog een oud jachtgeweer klaar staan en wij zijn immers maar te gast. 

We willen meer! Mooie flowy bochten worden afgewisseld met ruige switchbacks, grote stenen en dan opeens een snel stuk door het weiland op naar Sarreyer. Echt een super idyllisch Zwitsers bergdorpje met zijn prachtige houten huizen, waterfonteinen en bloemetjes…..AHUM, terug naar het biken! 

Het laatste deel van de trail is toch wel mijn favoriet! Bijna bij het bier!!!! En daarvoor nog een super afwisselende trail met een paar venijnige switchbacks en dan het laatste deel……volle bak knallen op het ‘rechte’ stuk. Echt heel recht is het niet, maar je kunt het goed overzien en ook hier lopen weleens mensen, dus je snelheid altijd aanpassen aan de mogelijkheden. Een paar flinke stenen aan het eind en we staan weer op de gravelweg en rollen verder naar beneden.

Na een stukje gravel ga je voor het bier linksaf, over het bruggetje rechtsaf naar MTB Verbier, of als je nog een keer met de lift omhoog wilt, dan ga je rechtdoor het gras in en volgt de aller aller allerlaatste trail richting de lift. Nou ja, allerlaatste. Voor dit keer dan 😉 Never a last run, never a last trail, never a last beer!