Wat is trailrespect eigenlijk en wat moeten we er mee?

Tja, vooral de fanatieke mountainbikers kennen het inmiddels wel #trailrespect en tegenwoordig ook #blijfthuis. Die laatste raakte mij enigzins. In deze bizarre tijd zegt een ander tegen mij #blijfthuis daar gaat mijn vrijheid denk ik dan. Trailrespect is wat anders. De trails gaan kapot door het rijden over de trails tijdens bepaalde weersomstandigheden. In de winter is het te nat, in de zomer is het te droog. Nu willen we niet oordelen of #trailrespect nu wel of niet terecht is.

Vanuit bouwers perspectief snappen we dit helemaal! Al dat werk wordt aan gort gereden. Zonde, maar wat is nu echt de reden van het aan gort rijden? Is het de trail, het weer of de hoeveelheid mountainbikers?

Het weer? Dat kunnen we niet veranderen. Het aantal mountainbikers? Dat inprincipe ook niet en laten we wel zeggen hoe meer hoe beter! Want hoe meer mountainbikers hoe groter onze stem wordt en er er meer noodzaak is voor meer trails.

En de trail dan? De bouwers die al hun vrije tijd er in steken verdienen echt alle lof! Maar wellicht moeten we zaken anders gaan aanpakken, anders gaan organiseren. Enkele gebieden kennen al het vignet welke verplicht is. Daar kan dan onderhoud van worden gepleegd. Toch moeten de trail meer toekomstproef worden gemaakt en dat vraagt om verduurzaming. Modderstukken en zandstukken moeten worden aangepakt en dat kost geld.

Elke sport kost geld en voor alle sporten betaal je lidmaatschapsgeld. Dat vinden we normaal. Toch? Wanneer we het over een vignet hebben van ongeveer een tientje per jaar: kunnen we daar de trails van onderhouden? Collectief moet er meer geld in de trails worden gestoken om meer en betere trails te bouwen die bestand zijn tegen regen en droogte. En daarbij ook onderhoudsvrijer zijn.

We willen graag jullie mening! Accepteren we het als overal een vignet verplicht wordt en dat de prijzen omhoog gaan? Met als voorwaarde dat de trails dermate worden gebouwd zodat we er wel het hele jaar kunnen rijden?

Vignet duurder en overal verplicht stellen

View Results

Loading ... Loading ...

Heb je andere oplossingen? Post die dan hieronder: (laten we het netjes houden hé 😉 …)