Met een vanaf prijs zoals hieronder omschreven van 3456,14 euro (grappig die 14 cent…) moeten we zeggen dat de dames en heren van Rose een nogal concurrerende prijs hebben neergezet voor hun all-mountain E-mountainbike. Je krijgt er zelfs de 612-Wh (ook weer zo’n gek getal….) accu bij. dat belooft een dag vol trails knallen zonder pijn aan de knietjes.


Met de 23,2 kilo nijgt hij wat naar obesitas waardes maar zet dat af tegen de prijs en je mag volgens mij niet klagen. Ze hebben gekozen voor 140mm aan veerweg voor zowel de voorvork als achterdemper. Uiteraard gecombineerd met 29″ wat alsnog wel een beetje de standaard lijkt te worden in dit segment. De grote wielen moeten eigenlijk het mindere aan veerweg compenseren. Persoonlijk geloven we juist in iets meer veerweg zeker omdat je tijdens de klim word geholpen, maar misschien is dat nog niet weg gelegd voor de huidige doelgroep waar op wordt gericht. De balhoofd hoek van 66,5 graden verraad dan ook dat hij niet echt bedoeld is voor het agressieve trail werk in tegenstelling van hun eigen tekst waar ze het een “downhillmonster” noemen. Misschien moeten we dat eerst ervaren in hoeverre hij dat downhill stuk kan waarmaken.

Pak je de iets duurdere variant van 4269,59 euro dan krijg je er een upgrade aan onderdelen bij plus de dropperpost die je hoe dan ook gaat willen. die 600,- euro is het dan wel waard denken wij aangezien een dropperpost al gauw de helft van de 600,- in beslag neemt. Daarbij is hij 0,3 kilo lichter (denk niet dat je dat gaat voelen).

image1

image3


Wat ROSE zelf over hun E-bike kwijt wilde:

Berggeit en downhillmonster – onze ELEC TEC FS neemt de zaken serieus. De accu en motor zijn elegant en nagenoeg onzichtbaar geïntegreerd. Samen met het gerenomeerde merk Contintental is het ons gelukt een van de lichtste, meest geruisloze en krachtigste systemen op de markt te brengen. Een 612-Wh accu zorgt voor een enorme reikwijdte, 250 w vermogen met een draaimoment tot 90 Nm stuwen de fiets vooruit.
Met de Wireless eBike Technologie heb je de controle over motor en accu. De draadloze bedieneenheid en Conti eBike app vormen een nieuwe stap richting een smart cockpit. Met de app kun je functies van de fiets individueel aanpassen. De fiets beschikt over talrijke technische features zoals navigatie, fitheid, weer en talrijke fietscomputerfuncties. Met de toermanager kun je tochten, opslaan, importeren, opnieuw rijden en met vrienden delen.
We hebben veel waarde gehecht aan belastbare en stabiele onderdelen. Een Rock Shox Revelation RC verende voorvork met 140 mm Travel neemt het werk aan de voorkant over, achter vind je een Rock Shox Deluxe RT3 demper. De fiets is afgemonteerd met de hoogwaardige 1×11 Shimano SLX schakelgroep, de prijs-kwaliteitkampioen van de Japanse firma. De ELEC TEC FS overtuigt met een hoge betrouwbaarheid in elke situatie.

ca. 23,2 kg, afhankelijk van de afmontage zijn afwijkingen tot +/- 5% mogelijk, gewicht bij framekleur Matt Black/Blue Grey, maat M, zonder pedalen