De eerste Nederlandse mountainbikevideo


In een land waarbij de stijgende zeespiegel als een sluipmoordenaar op de loer licht, is ook de eerste Olympisch kampioen mountainbiken geboren. Een land zo plat als een pannenkoek, maar met een rijke wieler en mountainbikehistorie. In ‘On Dutch Ground’ zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden die Nederland te bieden heeft, als het gaat om mountainbiken. Flowtrails, downhilltracks en freeridespots. Binnen de Nederlandse landsgrenzen is het allemaal te vinde

Jonge talenvolle renners en rensters bundelen de krachten en rijden het land door. Van Noord-Holland tot het zuidelijkste puntje van het land. In de 8 minuten durende film ‘On Dutch Ground’ zie je de maakbaarheid van het Nederlandse landschap. Daar waar we als klein land heer en meester in zijn. We schikken en weren ons tegen het water, leggen hele stukken land droog en creëren mogelijkheden om te mountainbiken op plekken waar ooit het water de scepter zwaaide.

On Dutch Ground is een productie van Fiets Magazine in samenwerking met Fine line media en gemaakt met ondersteuning van Giant Bicycles Benelux, Canyon, BBB en Big Airbag

Rijders in On Dutch Ground:
Tristan Botteram (19)
Opgegroeid in de achterhoek en al een aantal jaren het grootste downhilltalent van het land. Een 4e plaats op de wereldbeker in La Bresse is momenteel het hoogtepunt is zijn nog prille. Een kenmerkende whip en zeer solide rijstijl kenmerken de door Canyon gesponsorde coureur.

Larissa Hartog (19)
Ze was al Nederlands kampioen cross-country bij de junior vrouwen. En dat is voor de dame uit De Lier nog lang niet genoeg. Woonachtig in een omgeving waar bossen amper te vinden zijn is Larissa de ideale renster om te schitteren in een video als deze.

Eline Nijhuis (25)
Als viervoudig winnaar van de Nederlandse titel downhill weet Eline als geen ander hoe je een berg af moet rijden. Inmiddels fietst ze enkel nog voor het plezier. Maar de snelheid en moeiteloze style is nog als vanouds.

Vince Moonen (24)
Zit de geboren Limburger niet op de fiets dan heeft hij een schep in zijn handen. Als een van de drijvende krachten achter de bekendste freeride spot van het land is Vince koning bulten bouwen. Eenmaal uitgeschept springt Vince hoger en verder dan wie dan ook.

Hashtag: #OnDutchGround #ODG