De mountainbike route van Kraggenburg

Een mountainbike route gelegen in Flevoland kan natuurlijk niet heel veel hoogte meters bevatten. Het landschap is hier zo plat als een dubbeltje op de dijken die er zijn aangelegd na. Wanneer je de omgeving bekijkt is het daarbij ook nog eens vooral akkerland. Wijdse uitzichten zover je kunt kijken. Toch is er hier vlak bij Emmeloord en dus direct bij Kraggenburg een verassend stukje natuur te vinden!

Moderne route met inspiratie

De mountainbike route van Kraggenburg is modern te noemen. Het is geen 20 kilometer recht vooruit knallen om aan het einde van een weiland een haakse bocht te maken. Nee het is van start tot eind best grappig! Laat ik het zo zeggen, technisch word je niet uitgedaagd, maar je verveelt je nergens. Het is een aan eensluiting van bochten, hier en daar een bruggetje en later een wat mini afdalingen van een dijkje. Daar moet je het dan mee doen. Er zijn zelfs wat rollers en een soort van jumps aangelegd! Mooi werk, zouden ze dit verder uitbreiden dan kan deze route maar zo klimmen op de Nederlandse route kaart qua score.

Ad: Een kleine selectie uit onze reizen

Eind oordeel van de Kraggenburg route

Knap werk van de mensen die er aan werken. Dikke duim! Zou ik een uur in de auto willen zitten om speciaal deze route te rijden? Nee dat niet, maar zodra ik weer in de buurt ben en de mountainbike past nog in de bus? Dan gaat die mee! Want deze 20kilometer is vermakelijk!