Voor er verwarring ontstaat, er liggen bij Nijmegen 2 rode routes. We hebben het hier over de rode route welke langs het Afrika Museum komt of beter gezegd de oostelijke lus. De andere, de westelijke lus is namelijk niet vernieuwd (april 2020)

Nieuwe rode route van Nijmegen

We parkeren de auto langs Nijmeegsebaan een stukje na het ZZG Herstelcentrum. Dit is een goede start omdat ook de Paarse lus hier begint. Qua auto parkeerplaatsen houdt het niet over, ga je in het weekend kunnen we ons voorstellen dat het hier snel vol staat. Vandaag niet, er staan een 2 tal auto’s dus onze trail-addicts camper kan er nog prima bij. Het is nu al weken droog en dat is overal te zien. Het zal lekker zanderig worden. Wat ik al zeker weet is dat ik na deze lus de de afdaling van de Paarse lus – die precies hier begint – straks ook nog ga doen, dat is een mooi vooruitzicht!

Ook hier is weer hard gewerkt!

De rode lus start rustig vanaf hier, een paar rechte stukken voordat het kappen en draaien weer begint. Al snel bevindt ik mijzelf op wat we graag 2.0 routes willen noemen. Niks gaat rechtdoor, overal bochten met leuke uitdagende secties erin. Het doet ons ook hier weer vreugde te zeggen dat niet elke boomwortel weg gegraven moest worden om de nieuwe trail aan te leggen. Hobbelend rollen we door de nieuwe kombochten welke al brakebumps vertonen. Zoals gezegd het is erg droog waardoor de trail helaas veel onderhoud gaat vergen. Zandbanken doemen op, wat zo af en toe voor verassingen zorgt. Dit doet echter niet af van het plezier! Want so far so good!

App: “Er brand nog licht in je bus…” ik: kak

Afrika museum en verder

Tot aan het afrika museum kom je al van alles tegen. Elke hoogte meter wordt gebruikt en mijn onderrug begint al te zeuren. Klinkt niet goed, maar dat is het eigenlijk wel! Het is hard werken hier, iets wat ik niet meer gewend ben. Goede smoes om er dus vaker te rijden 😉 Terwijl ik gevoelsmatig halverwege zit krijg ik een app van iemand die mij en mijn camper kent… Rik je lampen staan nog aan, kak. Hopen dat de accu dit nog even volhoudt….

In het stuk vanaf het Afrika Museum herkennen we wat oude groene stukken, naar wat ik begrepen heb worden hier later nog wat up-dates uitgevoerd. Het gaat om de stukken bij de camping in de buurt. Zelfs zonder verder updates is de route zeker niet saai. Verderop wordt je in een afdaling zelfs getrakteerd op een soort kombochten switchback afdaling. Geweldig hoe ze dit in zulke korte stukjes weten te verwerken. Altijd al geroepen, je hebt niet veel hoogte meters nodig om vette dingen te maken. Wat ook opvalt is dat er in het omhoog en omlaag rijden flow zit, je blijft rollen waardoor je het gevoel hebt lang af te dalen. Slim, heel slim aangelegd.

Techniek, zand en skills

Ondanks dat de route voor iedereen te doen is geeft het voldoende uitdaging voor de ervaren mountainbikers. Uiteraard, het is en blijft een XC route. Toch biedt het fun, dat vinden wij als Trail-Addicts erg belangrijk. Wel zien we veel onervaren rijders op de routes, dat met de huidige zandbanken kan voor on aangename verassingen zorgen. Dit is geen kritiek op de bouwers eerder advies aan beginners. Rijdt voorzichtig! Enne doe een helm op ;). De rode lus zit zit erop, lichten van de bus uit en snel nog even een paar keer het Trauma pad doen van de paarse lus, want die biedt echt heel veel fun!

Vignet MTB Netwerk Rijk van Nijmegen

Wij zijn niet de enigen die enthousiast zijn over de route. In het laatste weekend van maart (2020) zijn de routes na maandenlang hard werken officieel geopend en voorzien van paaltjes en bordjes. Daarmee kwamen ze op plek 1 (rood) en plek 2 (paars) binnen op MTBroutes.nl.
Bovendien zijn deze 2 routes nog maar een deel van de totaal 75km aan nieuwe routes die er moeten komen. Lees meer op mtb-rijkvannijmegen.nl – daar heb je ook de mogelijkheid om de trailbuilders een donatie te doen door een vrijwillig vignet te kopen. Anders dan bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug is deze is niet verplicht.