De Uitstraling van de Ikamper

Een daktent heeft toch altijd iets vets! Daar hoeven we volgens mij niet over te discussiëren. Tegenwoordig zie je ze op allerlei auto’s voorbij komen maar op een 4×4 offroad doet ie het toch het best. Nou hebben wij geen 4×4 offroad maar een Mercedes Viano met 18inch zwarte velgen in het chique grijs. Misstaat daar dan een daktent op? Nee, zeer zeker niet! En zeker niet de X-cover van iKamper, met zijn strakke vorm ingeklapt past ie perfect bij de bus.

Dankzij campwerk.nl zijn wij in de mogelijkheid om de X-cover voor een langere periode eens goed te gebruiken. De eerste mogelijkheid om weg te gaan met de daktent en de camper is de zomervakantie. Dit jaar blijven we in NL dus alle weertypen komen vast voorbij.

Opzetten van de X-Cover

We hadden al gezegd dat de X-cover dicht op het dak van de bus er al vet uitziet! Althans dat vinden wij! Maar hoe snel zet je hem nou op? Het voordeel van de X-cover is dat je niets te doen hebt met een hoes zoals bij softcover daktenten maar hij heeft wel de looks van een softcover. Een filmpje op Youtube laat zien dat het allemaal in 3 minuten moeten kunnen, wel op een personenauto en niet op een bus maar toch, das snel!

iKamper X-cover

Die 3 minuten heb ik nog niet gehaald en ik heb hem de laatste tijd vaak op- en afgebroken. De meeste tijd gaat zitten in het plaatsen van de metalen beugels om de tent strak te zetten. Dit kan allemaal van binnen uit maar neemt wel wat tijd in beslag. Hoe lang zijn we er dan wel mee bezig? Dit hadden we willen timen maar aangezien het vakantie is hebben we dat niet gedaan. Ons gevoel is dat we er al met al een kleine 10 minuten mee bezig zijn.

Dat het niet in 3 minuten lukt is in onze ogen helemaal niet erg. Het opzetten werkt echt super goed. Rits open gooien, uitklappen en de beugels vast zetten. Alleen bij het inklappen en de rits dicht krijgen zit je in het begin even te klooien maar als je hem 2 weken lang dagelijks in en uit klapt krijg je daar handigheid in.. 🙂 En er is ruimte genoeg om de slaapzakken er in te laten liggen.

Slaapcomfort in de daktent

Wij hebben de X-cover net voor de zomervakantie gekregen en gedurende deze periode hebben de kinderen in de daktent doorgebracht en wij zelf in de camper. De kinderen zijn er helemaal weg van! De matras die er bij geleverd wordt lijkt ons wat aan de dunne kant als we er zelf in liggen dus daar zou de extra topper wel een uitkomst zijn. Je hebt ook 2 hemelluiken die je kan openritsen zodat je liggend in bed de sterrenhemel kan aanschouwen. Helaas hebben wij dat zelf nog niet ervaren maar dat gaat begin september wel gebeuren als we naar Zwitserland afreizen. Wordt vervolgd dus. 🙂