“Perfect Trails for winter riding”

Zo dat staat! Klinkt ook als een goed plan als je een bikepark in Wales bouwt 😉

Bikepark Wales is compleet, heel compleet. Hier kan je echt ontzettend goed rijden, ze beschikken over allerlei niveaus trails, dus ook de minder ervaren rijder kan hier goed terecht. In bikepark Wales werken ze net zoals in het Revolution Bikepark met uplifts doormiddel van bussen met trailers. Belangrijkst is dus dat je niet zelf hoeft te klimmen! Het kan uiteraard wel, er zijn meerdere uphill trails aangelegd mocht dat toch je voorkeur hebben. Wij raden echter aan om op zijn minst meerdere uplifts te doen zodat je het maximale uit je dag kan halen. Je leert de trails beter kennen en zal uiteindelijk harder over de trails kunnen vliegen 😉


Map van Bikepark Wales


Trails en Bikeparks crew Wales

Ze steken veel tijd en energie in een ongelooflijk netwerk aan Trails gecreëerd voor bikers van alle niveaus op het BikePark Wales. Swooping, bermed runs, tight gnarly rock sections, jump trails, drop offs, een pump track en zelfs een family loop. Ze zijn de enige locatie in het Verenigd Koninkrijk waar een professioneel team voortdurend nieuwe trails aanlegt en de oude onderhoud.Algemene informatie:

BikePark Wales werd geboren uit een passie om de beste mountainbike-faciliteit in het Verenigd Koninkrijk te creëren, het eerste full-scale fietspark in het Verenigd Koninkrijk dat wedijvert met de beste ter wereld. Het BikePark Wales-team heeft 5 jaar lang dag en nacht gewerkt om deze ongelooflijke faciliteit te creëren. BikePark Wales is gebouwd voor Riders, door Riders.


Voor semi gevorderde mountainbikers tot doorgewinterde downhill-pro’s biedt BikePark Wales je ongelofelijk veel trails, in tegenstelling tot alles wat je eerder in het Verenigd Koninkrijk hebt meegemaakt. Er is zelfs een groene Trail van 1 km voor beginners en je kan zo rustig opbouwen naar dikkere trails.

De reeks liftondersteunde trails voor rijders van alle niveaus bieden de ultieme rijervaring. Met een mix van ongelooflijke trails voor alle weersomstandigheden en enkele van de beste natuurlijke Singletracks die het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft, dagen ze je uit om zonder dikke grijns op je gezicht beneden te komen :).


https://youtu.be/M2gKgIKGwLI

Uplift: de vloot minibusjes vervoert je snel, veilig en comfortabel naar 491m hoog, op de top van onze berg, Myndd Gethin. Je wordt afgezet op de top van de heuvel, direct naast het begin van alle trails. Het enige wat je hoeft te doen is je trail te selecteren en naar beneden te knallen!


Reisadvies Bike park Wales


Het voelt wat ver, maar door de aanleg van die ene grote tunnel valt dat eigenlijk best wel mee. Binnen ongeveer acht uur kan je daar staan (gerekend vanuit Arnhem) En 8 uur betekend dat je het in een lang weekend prima zou kunnen doen. Grote voordeel is dat je nog een tijdje kan chillen in de trein! Lekker zelf al je spullen mee en hoppa! Uiteraard is er ook nog altijd de boot maar dan ben je echt wel wat langer onderweg. Vanuit hier duurt het al ruim 9:45 uur, uit ervaring weten we dat het hele boot verhaal echt nog wel een stuk meer wachttijd met zich meebrengt. Vanaf de trein is het nog een kleine 5 uur rijden. Plan je reis dus slim om het maximale uit je short trip te halen. Langer weg gaan kan natuurlijk ook gewoon 😉

Booking.com

Het is raadzaam om van te voren te boeken. Het schijnt zo te zijn dat ze regelmatig helemaal vol zitten 🙁 En dan ben je dus wel de hele dag je fiets naar boven aan het duwen…

Meer info: https://www.bikeparkwales.com