Trails verkennen: Coo & Trois-Ponts

Wat een luxe! We wonen in de omgeving Arnhem-Nijmegen en zijn dus binnen 2 uur rijden in de Eiffel en Ardennen. Inmiddels kennen we al behoorlijk wat goede trails in beide gebieden, maar soms komt er een nieuw pareltje naar boven. In de Ardennen, vlakbij de watervallen van Coo ligt een dozijn aan trails. Dit is dus méér dan wielrenners-paradise (met bekende klimmen als de Stockeu en Côte de Wanne).

Enduro trail bij Coo in België

Trails verkennen betekent ook regelmatig zoeken naar de ingang van een trail. Toevallig komen we Bart & Ben die voor Fonce rijdt tegen, die ons op gang helpen. De ondergrond is nog bezaaid met bladeren en er wordt weinig gereden, dus het is lastig om enkele trails te vinden.

Rondom Trois-Ponts rijden we een grote diversiteit aan afdalingen; van flowy natuurlijke trails, tot zeer steile loamy trails. Hier gaan we zeker terugkeren! En die ‘roadies’ die snappen we stiekem wel: we klimmen naar bijna alle trails via het schitterende gladde asfalt omhoog…

Daarbij is dit misschien wel een van de meest geschikte spots voor de gezinsman (of vrouw..) alle afdalingen liggen rondom plopsaland waardoor jij lekker trails kan knallen in de ochtend en jouw wederhelft lekker met de kids plopsaland in kan 😉 ik zeg win win!