Soms, wanneer je eigenlijk niks verwacht maar gewoon even wilt fietsen kom je nog wel eens wat moois tegen.

Het was alweer pre vertrek dag. Toch nog even op de fiets gestapt. Vanaf hier (de camping) is er eigenlijk niks te vinden. Niet op trailforks, niets aan lokale routes, niente!

We staan op een bergflank redelijk onderaan. Dus ik dacht, ik zet de kenevo op turbo en pof gewoon een wandelpad recht omhoog de berg op. Als het niks is c’est ca.

Jurassic park

Na wat rustige dubbeltracks kwamen al vrij snel de singletrails. Stenen, rotsen en het wordt steeds steiler! Al gauw kan de kenevo mij niet meer helpen en ben ik dat zware apparaat over rotsen en trappen omhoog aan het duwen. Balen? Nope mijn glimlach wordt groter en groter! Want precies dit, ga ik straks naar beneden 😁

Na een 3,5 kilometer klimmen kom ik een soort spa resort tegen. Zal ik vanaf hier afdalen? Even kijken hoe het volgende pad er uit ziet… inmiddels al best wat afslagen genomen dus 🤞🏻 Dat ik de terug weg in 1x goed rijdt! Want dat jurrasic park landschap wil ik zeker naar beneden rijden.

Wat verbaasde wandelaars vriendelijk groetend rijdt ik nog verder naar boven tot een ruime 5 kilometer. Met andere woorden: 5k aan trail naar beneden!

Het grote voordeel van deze manier verkennen is dat je de trail al hebt verkent 😉 dus hoppa alles in gereedheid, draaien, slokkie water en gaan! Het eerste stuk rammelt je al flink door elkaar! Veel grotere losse stenen met hier en daar een natuurlijke berm. Na het Spa resort weer klein stukkie klimmen om in een natuurlijke wallride vallei te belanden. Links rechts kan je omhoog en mooie hoge bochten maken.

En toch ergens een afslag gemist en daar is het asfalt. “F-piep” de fenix op trackback gezet want ik wist het echt niet meer en nogmaals, dat eerste deel waar ik die 23kilo omhoog heb lopen duwen MOET ik ook dalen!

Back on track

Na wat gehannis weer terug op de geplande afdaling, ach waren toch weer extra afdalingsmeters… het jurassic park bos met het riviertje en watervalletje is echt vet. Niet voor de hoge snelheid (voor mij niet althans) maar leuk spelen, genieten, en dat terwijl ik niks van deze rit verwacht had. Misschien zijn dat wel de mooiste ritten; wanneer je helemaal niks verwacht had!