Eindelijk! Stilte…. De Nieuwe generatie Chain slap guard

Er is eigenlijk maar weinig irritanter dan geluidjes die uit je fiets horen, zeker niet geluidjes die er niet horen te zitten. Gepiep en gekraak een standaard ergernis en altijd maar de vraag, waar komt het vandaan? Maar is nog een geluidje wat irritant is! Het geklapper van je ketting op je frame. Veel mountainbikers weten hier al jaren van alles op te vinden, tape, binnenband er wordt van alles op geplakt om het geluid van de ketting te laten verdwijnen. Tegenwoordig weten steeds meer fiets merken hoe ze dit af fabriek moeten doen, maar hoe fix je dat nou met een wat ouder model, of nieuw model die hier nog niet in voorzien heeft?

Dan is daar de Velocity Hucking Systems tape!

De tape is voorzien van een soort blokjes waardoor de ketting helemaal stil valt. Dit systeem kennen we al langer bij bijvoorbeeld specialized en we weten dat dit werkt. De tape is volgens de hen zelf volledig “eco-friendly” geproduceerd in Nieuw-Zeeland. Op dit moment in pre-order status. Helaas door de Corona uitbraak zijn ze iets vertraagd maar hier zullen we denk ik snel meer van gaan horen.

De tape is nu voor 45,- Nieuw Zeelandse Dollars te bestellen.

Aldus Velocity Hucking Systems tape:

We are a small independent company based in Queenstown, New Zealand. We want to create as many eco-friendly solutions as we can from our NZ-based manufactures. From natural materials to offsetting our carbon emissions we believe in fair prices that’s also fair on our planet whether it’s our slapper tape or organic clothing.  We will strive to bring you the quietest bike you’ve never heard.
A quiet bike is a fast bike

Voor meer informatie: https://www.vhsmtb.com