TrailAddicts Ride Monschau

TrailAddicts Ride #3
Na twee TrailAddicts Rides in de Ardennen (Remouchamps & Chaudfontaine) is het nu tijd om een andere grens over te steken. Naar Duitsland! Monschau is bij veel wandelaars geliefd, vanwege de vakwerkhuisjes, de Ruhr en het mooie trailnetwerk aan wandelroutes. En die laatste laat Trailhunter Lutz ons graag zien. Wandelaars hebben voorrang, dat staat voorop. Maar met een temperatuur van 2 graden zijn er maar weinig wandelaars te bekennen. En uiteraard rijden we niet alleen ‘hun’ trails. De eerste trail moeten we zelfs nog zoeken. Wadend door de opgestapelde takken vinden we de trailhead, die start met een gladde gap-jump over een geul. Deze slaan we even over, maar de eerste afdaling geeft ons gelijk een goed gevoel voor het terrein: leisteen en off-camber.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lutz rijdt over een trail in Monschau
Martin rijdt een technische trap in tijdens de trial addicts ride
Didier rijdt over rotsen in Monschau
De groep gaat lekker gelijk op. Geen slip & slides, maar gewoon veel ‘shred’ plezier. De afdalingen zijn gevarieerd. Van smalle snelle singletrails vol wortels, tot technische passages waarbij je achterwiel verzetten een vereiste skill is tot aan lange trapafdalingen. Bij de Richelsley (“Richie Schley”) rijden we de trail twee keer. Wat een lekker gevoel om vol over worteltapijten te knallen en twee keer een verschillende lijn door de lange rockgarden te kiezen. We nemen de tip van Lutz ter harte: niet met te lage bandenspanning rijden, vorige keer reed hij hier een ‘double flat’.  Monschau is een ‘TrailParadise’. Óók voor bikers!
085969AB-B8D4-4568-AD01-81758632E1B3

– Ook nog interessant –

2 comments

    • rik_harms

      Die mogen we op verzoek van de gids niet delen, maar het zijn voornamelijk de wandelroutes daar. Dus het moet relatief makkelijk te volgen zijn als je een wandelkaart weet te scoren. Alles ligt behoorlijk dicht bij elkaar namelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *