Een kleine accu met groot bereik, de elektrische mountainbike Levo SL

De Specialized Levo SL is er al weer even, een compleet tegenstrijdig concept. Daar waar iedereen voor groter en sterker leek te gaan in de E-Bike strijd dacht Specialized, hé! Laten wij er een kleinere minder sterke motor in doen met een kleine accu van 320wh. Door dit concept konden ze het gewicht terug brengen naar een 7 kg en dat wordt ineens heel interessant. Uiteraard hadden de “critici” hun opmerkingen alweer klaar..

 

“Lekker makkelijk dat gewicht als je er geen accu in doet”

Jaja nieuwe dingen zijn altijd even wennen 😉 maar goed… maakt specialized het waar? In de basis klopt het. Een motor die minder vermogen kan leveren, vraagt dus ook minder vermogen uit de accu. Dit betekent uiteraard wel dat de rijder zelf meer vermogen moet leveren. Klinkt onlogisch om te doen, maar als wij keken hoevaak wij de normale Levo en Kenevo op 100% hebben gezet in een jaar tijd, dat is op 1 hand te tellen. Dus wat gebruiken we dan wel? Nou de Eco stand zetten wij meestal zo rond de 10 tot 15 procent en de trail 30 tot 40 procent. Handig want dat kon je allemaal via de mission control app regelen. Met andere woorden die sterke motor benutte wij nooit echt.

 

 

 

De range test van de Specialized Levo SL

We vinden de elektrische mountainbike Levo SL echt geweldig, lekker speels, lichtvoetig en je merkt niet dat je op een e-bike zit totdat je gaat klimmen. Dat is precies wat je wilt. Hoog tijd om echt eens te gaan kijken wat deze motor accu combinatie echt voor je kan doen.

Nog belangrijk, tijdens de 2de ronde heb ik op het eind vaker gebruik gemaakt van de turbo stand (100%). Had ik alles in de eco en de klimmen in de trail gedaan, dan had ik nog wat meer dan dit percentage accu overgehad.

Wil je toch nog meer range (voor de 3de ronde) dan is er nog de range extender van 160wh. Die komt in je bidonhouder en sluit je simpel aan met een stekkertje welke je in het oplaadpunt stopt van de Levo SL.