De Route van Arnhem (Papendal)

De route van Arnhem, bij sommige beter bekend als de Papendal route, kent 2 lussen. Het knooppunt van deze 2 lussen licht op Sportpark Papendal. Daar is een hek waar je links in kunt rijden dan doe je de Noordelijke lus en als je er rechts inrijdt dan doe je dus de zuidelijke lus. De totale route tik iets van 36 kilometer aan maar voordat jij je waagt aan deze 36 kilometer eerst even het volgende:

“De mountainbike route van Papendal was dodelijk saai en bijna Anti-mountainbike te noemen, alleen maar lange stukken. Geen uitdagingen op een vies klimmetje in Mariëndaal na”

De Noordelijke route, zeker voor als je wat technischere XC-routes leuk vindt is nog steeds (mei 2020) niet een plek waar je wilt zijn. De bochten die je tegenkomt zijn enkel ter verbinden van lange halen rechte bospaden. Rondom Papendal lagen een paar bochtjes maar verder absoluut niet de moeite.

 

 

De Update van de Zuid route bij Arnhem

Dan is er de zuid route. In het verleden mijzelf altijd verbaasd dat er zo weinig gebruik gemaakt is van de stuwwal die er bij Doorwerth ligt. Dat zal wel niet mogen, jammer want het heeft mega potentieel. Ook is er een afdaling daar die kaarsrecht over een verhard fietspad naar beneden gaat! Wat ons betreft vraag je dan om “wildrijders” maak hier 1 goede afdaling zoals in Nijmegen en je zou zo maar eens wild rijden tot het verleden kunnen maken…

 

ç’est ça, genoeg gezuurpruimd 😉 Zo is er ook gewerkt!

Wanneer je de Zuid Route bij Papendal inrijdt zijn de eerste kilometers nog traditioneel. Zodra je onder de A50 brug door rijdt kom je bij de stuwwal van Doorwerth. Omhoogklimmen, verharde afdaling naar beneden L en dan begint het. Middels een lang slingerende klim kom je weer bovenop de stuwwal waar de 2.0 route start. Er is hard gewerkt want deze route was kaarsrecht. Nu is het kappen en draaien. Leuk spelen en dit fenomeen houdt zich best een tijdje aan. Attractief, leuk, en fysiek.

 

 

Bikepark, hier in Arnhem??

Ja echt een bikepark(je) die hadden we even niet meer verwacht! Een klein stukje bos waar ze allerlei skill features hebben aangelegd. Wallride, skinnies, wipwap en een hoop pumptrack stukken. Leuk! De route slingert nog even door tot aan het kruispunt van de Noord en Zuid lus. Hier zou je eigenlijk een weg terug willen vinden naar de start van de 2.0 route. Al met al is ook hier weer keihard gewerkt om de route weer leuk te maken! 🙂