2 mountainbikers over een trail in de Eifel

The Eifel en haar trails 😀

Afgelopen zaterdag hebben we vroeg in de ochtend onze slaperige hoofden ingeladen in onze bus en zijn plankgas weggereden bij onze nog slapende gezinnetjes. Het was weer vroeg! Maar ach je hobby mag tijd en geld kosten toch??

Het is altijd weer afwachten hoe de trails er bij liggen en zijn de weergoden ons een beetje gunstig gezind. We plannen altijd ver van te voren dus die inschatting is onmogelijk te maken, zeker zo laat in het seizoen.

Enduro Avonturiers

Deze zaterdag 29 september gingen we weer eens naar de Eifel, dicht bij Monschau. Samen met een groepje fanatieke all-mountain Enduro avonturiers begon de ochtend lekker koud. Na gevoelsmatig 6 maanden mediterraans weer te hebben gehad in de Benelux is 4 graden wel weer even wennen. Toch beloofde de weerberichten wat moois vandaag! Rustig klimmend over een slecht onderhouden wandelpad, ploeterend door het nog met dauw bedekte gras vonden we de start van de eerste afdaling. Dit is een opwarmertje verteld we ze…

Volle bak vanaf de eerste afdaling

Het concept opwarmen snapte eigenlijk niemand 😀 de remmen gingen los, er werd nog even aangezet op de pedalen en volle bak naar beneden. De eerste single trail zorgde voor weinig verassingen, her en der even wat grote rotsblokken omzeilen, verder in 1 rechte lijn naar beneden. De volgende afdaling zorgde voor een stuk meer uitdaging… Eerst een off-camber stuk met natte wortels gevolgd door een paar zeer technische stukken. Dit gebied is erg rotsachtig en dat maakt de trails ook gelijk erg leuk. Het voelt alsof je in de Alpen rijdt maar dan circa 6 uur dichter bij… Uiteraard zijn de afdalingen relatief kort maar ach, dan doe je die toch gewoon nog een keer??

Meer Single trails en fun

Op een 3 tal lekke banden na hebben we de hele dag lekker door kunnen rijden. Elke afdaling in deze regio heeft zijn eigen charme, het is of high-speed of lekker technisch. De afwisseling is echt super! Eenmaal terug bij de auto’s besloten we de 2de afdaling nog eens te doen, die vinden we collectief toch wel het mooiste.

Herstel drankjes en voedsel

Na een ruime 30 kilometer en net geen 1000 hoogtemeters is het natuurlijk tijd voor wat herstel drankjes en voeding! We zochten met ons allen nog even het zonnetje op en de sixpacks bier vlogen er door heen 😉 ook de zakken chips moesten het ontgelden. Na ruim een uur geouwehoer was het tijd om in te pakken en Wieder nach house te gaan.

Heerlijke dag weer en op naar de volgende Trailaddicts Ride!!! 

Afdaling in de Eifel over een trap