De bizar scherpe beelden van de GoPro Hero 8 black

Het is misschien een beetje als mosterd na de maaltijd. De GoPro Hero 8 black is namelijk al een tijdje op de markt en de nieuwe zal ergens in oktober 2020 uit gaan komen (naar verwachting). Dat is goed nieuws, want de GoPro zal dan tegen die tijd goedkoop te krijgen zijn, nu zijn ze al in de aanbieding te verkrijgen rond de 329,- euro op verschillende websites.

Hypersmooth 2.0

Om te beginnen is er altijd het probleem dat jij en je fiets heen en weer wordt gestuiterd. Bij veel andere sporten is dat significant minder waardoor je vaak ook al bij oudere modellen prachtige beelden kreeg. Mooi, maar persoonlijk vond ik de GoPro’s altijd wat door de mand vallen, zeker wanneer je in het bos rijdt en filmt. Vanaf de GoPro Hero 7 black is de Hypersmooth functionaliteit geïntroduceerd. Bij de 7 kwam je al zeer goede beelden tegen en nu bij de 8? Hypersmooth 2.0… Het resultaat? Hold on! Komt zo…

Hoe werkt dat dan? Die Hypersmooth? Nou eigenlijk simpel, de GoPro schiet al zijn video’s in een hogere resolutie dan de instelling de je gekozen hebt. In feite heb je dan een veel groter frame. Het is alsof je een grote rechthoek tekent en daarbinnen teken je de rechthoek wat je uiteindelijk de output wordt. Nu ga je het buitenste frame bewegen (schokken en bewegingen) zolang de kleinere rechthoek door een schok niet buiten het grotere frame komt kan de software deze beweging dus “cancelen” waardoor je dus een digitale gimbal krijgt. Slim, heel slim.

Oke! Nu het resultaat: Bikepark Winterberg met middelmatig licht.