Review: Bikepark Winterberg – Het Trailpark

De geruchten waren er al een tijdje. Vorig jaar reden we door Bike Park Winterberg met het idee dat er “volgend jaar” hier echte enduro Trails zouden liggen, dat leek ons wel wat! Ieder jaar bezoeken we dit Bikepark wel een paar keer en eigenlijk altijd knallen we met onze Enduro bakken alle trails af. Ok met een downhill ben je zeker sneller, maar met een Enduro wordt het een prima warm-up voor andere trails elders in Europa. De komst van een paar Enduro Trails in deze omgeving klonk als muziek in de oren. Ff een Endurootje pakken en de middag aftoppen met een paar runs door het Bikepark.

2016 and it’s open!

Door het slechte weer is de opening iets vertaagd en ook vandaag (6mei) was officieel nog niet alles open. Ze hebben 3 niveau’s aangelegd. Blauw, Rood en Zwart. Het trail centrum ligt aan de overkant van de weg waar je normaal je liftpas haalt. Zeg maar op de P waar je gratis mag parkeren… Online hadden we ons al even verdiept en het was duidelijk dat wij ons op de 2 zwarte Enduro tracks wilde richten. De “S1″en de “S2”. Beneden op de kaart werd al duidelijk aangegeven dat de S2 nog niet overal open was, jammer! Goed, dan maar eerst de S1.

Easy uphill en…

We beginnen met een flauwe relatieve korte klim naar boven en volgen keurig nog alle kleuren. Op ieder kruispunt staat nog in het blauw, Rood en Zwart aangegeven welke kant we op moeten. Bijna boven gaat de Blauwe rechtdoor, zij maken een langere ronde namelijk en wij slaan rechtsaf nog een klein stukje hoger naar de top. De zwarte S1 route begint daar met een redelijk vlakke afdaling. Het is een hoop bochten werk en er moet flink bij getrapt worden. Leuk, maar niet bepaald spannend. Weer een klein stukje klimmen, af en toe even goed opletten welke kant we op moeten omdat ondanks de overvloed aan bordjes het niet altijd even duidelijk is welke kant we op moeten… De volgende zwarte S1 afdaling is al iets leuker. Minidropjes, de bochten zijn minder vlak en er ligt zelfs een ware kombocht in! De funfactor hebben ze hier duidelijk beter in de route weten te brengen. Skill level? Nog steeds zeer makkelijk! Hierna komen we op een stuk wat van ons best een afdaling had mogen zijn… We rijden samen op met de rode route omhoog en we tackelen in de KLIM wat switchsbacks, jammer gemiste kans. Bovenaan zien we dat de Zwarte S1 route niet heel veel meer gaat bieden en we zien linksaf de zwarte S2 afslag liggen. Groot lint ervoor: Geschlossen! (toch maar even gekeken :D) De trail was zoals verwacht nog niet af maar de stukken die we hebben kunnen rijden waren erg leuk, nog meer fun factor en ook weer net iets steiler. Skill level nog steeds niet erg hoog, maar zeker de moeite waard.

Dan toch maar die S2 helemaal proberen.

Nadat we vanaf de S1 weer terug kwamen op de P Start besloten we toch maar om de hele S2 te gaan rijden. Dit ging niet helemaal lekker. Ergens zit een afslag die niet goed was aangegeven. Je moet een hard left maken op een grindpad waar (volgens ons) geen bordje S2 staat. Door de kaart goed te bestuderen hebben we uiteindelijk maar een pad gekozen, deze omhoog geklommen en gehoopt dat we nu bij poging 3 eindelijk de S2 konden vervolgen. Yess! Eindelijk bovenaan konden we verder. Ook hier was de afdaling officieel nog gesloten, maar ook hier vonden wij dat we dit best even nader konden onderzoeken. Deze S2 afdaling richting de Landal, was ook echt het leukst. Speels wat jumps en drops, kleine stukjes Northshore met wat kombochten. Wederom niet heel moeilijk maar zeker leuk om te rijden.
Al met al kunnen we zeggen dat het trailpark zeker potentie heeft, maar dat wat ons betreft de zwarte routes iets “zwarter” mogen zijn. Het niveau van de de singletrail in het bikepark wordt lang niet gehaald en dat is volgens onze mening wel een Enduro waardige afdaling. Het Trailpark is leuk om even in op te warmen. Pak de S1 en de S2 en ga daarna je liftpas halen…

Meer info: Trailpark Winterberg

Zoals verwacht was het verder lekker druk deze vrijdag in bikepark winterberg!

 


IMG_6719
 


Waiting in for the lift, bike park winterberg

IMG_6750

IMG_6764