Op facebook kwam een advertentie voorbij van Kwakzalver sports. De naam wekte direct mijn attentie, dus gelijk de website maar eens opgezocht. Tubetjes vanaf circa 12 tot de 24,- euro, 5 smaken elk met een afzonderlijk resultaat.

Vurig warm – Krampachtig – Magnesium grip Gel – Wonden Wonder – Koele Gel

De site ziet er goed uit, de verhalen ook dus in mijn enthousiasme direct maar gevraagd of we deze “kwakzalverij” eens mochten testen. Dat mocht….

Daar zit je dan, met 3 zalfjes, denkend over een review, hoe gaan we dit nu ECHT testen. Wat is nou het gewenste resultaat en hoe meten we dat dan. Voor de oplettende lezer, 3 zalfjes, we wisten van te voren dat we niet veel konden met de grip gel, dat is meer voor het fitness centrum.

Voordat dit op een HBO-waardig afstudeer project gaat lijken leek het ons een goed plan om dit gewoon maar met boeren verstand te benaderen. Punt 1 we hebben een zoon van 2,5 jaar die lomp is. Hij onderzoekt veel en valt daarbij vaak… Die Wonden Wonder kunnen we dus wel kwijt 😀 Ook als mountainbiker op flatpedels hebben we de schenen met grote regelmaat open liggen, daarbij denkt elke plant die met stekels is uitgerust – he laat ik eens een stengel over de trail groeien – het resultaat kennen we…

Al snel konden we het Wonden Wonder uittesten op zowel dus mijn zoon met een nieuwe hoofdwond en op mijn armen met een paar flinke irriterende schrammen.

Nogmaals we hebben het niet getoetst en op meerdere proefpersonen vergeleken, met en zonder zalf, nee gewoon gekeken wat onze ervaring is.

“Herstellen kost tijd, maar lang niet altijd is die tijd er. Wonden Wonder helpt jou aan je snelste herstel. De natuurlijke werking van hars en wolvet verzachten niet alleen de huid, het zorgt er ook voor dat jouw huid sneller herstelt. De hoge concentratie wolvet, gecombineerd met ontstekingsremmende en helende oliën zorgen ervoor dat je versteld zal staan van het herstellende vermogen van jouw huid.”

Aldus Kwakzalver sports, dat het de huid verzacht, check! Dat doet het zeker. Dat het sneller herstelt, we denken van wel… Klinkt niet heel overtuigend, maar toch weet ik dat ik normaal langer een geïrriteerde huid heb rondom die strammen op mijn armen, nu valt het eigelijk al snel niet meer op. Resultaat is wel dat we nu de zalf altijd meenemen. Wonden en schaafwonden insmeren waardoor je er minder last van hebt is gewoon weg relaxed!

De prijs klinkt wat aan de hoge kant, maar onze ervaring is dat het een beetje als parfum werkt. De aanschaf is hoog, gelukkig doe je er lang mee!! (mits je niet AL TE VAAK iets hebt natuurlijk…)

Voor de vurig warm en koele gel hebben we inmiddels een mooie test case opgezet. Maar daar, later meer over!