Als mountainbiker lopen wij en vele anderen met ons tegen een probleem aan met hun bril... Wat is nou een fijne bril? Voor onze geliefde sport hebben wij inmiddels al vele variaties geprobeerd verschillende kleuren vormen en uv sterktes. Ook uiteraard de transition varianten zijn getest.

In de basis kunnen we het volgende zeggen van alle standaard glazen:

- volledig blank --> Voldoet in het bos, minder op open stukken met felle zon, uitermate ongeschikt voor hoge berg tochten (zeer lichte uv bescherming)

- lichte uv bescherming --> Al snel te donker in het bos, prima op open stukken, betere bescherming voor hoge berg tochten (lichte uv bescherming)

- sterke uv bescherming --> Als Stevie Wonder in het bos, idem, en zeer goede bescherming voor hoge berg tochten!

En dan de transition glazen:

- Sommige worden goed volledige blank en bieden een behoorlijke UV bescherming.

- Sommige blijven altijd iets van een kleur behouden en zijn daardoor in het bos weer minder UV bescherming is dan weer wat beter

Voor beide van deze transition opties geld het zelfde: Je rijdt in hoog gebergte, vliegt de boomgrens in en dan 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1, en we hebben weer zicht, maw het gaat niet snel genoeg. Daarbij vindt ik dat bos gebieden met een sterke zon waarbij er "harde schaduw" plekken zijn de transitions te heftig reageren op de zon (lees UV) en wederom gauw weer te donker worden...[

In de basis zijn wij ook tot de conclusie gekomen dat het fijn is (onze mening...) om zo min mogelijk randen te hebben, of te wel een sportbril montuur zoals de Oakley Rader modellen. Beetje het wielren race modelletje. Er zijn tal van merken die dit soort modellen in hun collectie hebben. Onlangs van BBB een modelletje gekocht, 66,- euro met 3 lenzen. Klinkt leuk maar telkens wisselen is r*k en wat in de praktijk dus neerkomt op 1 lens in gebruik en dat is de blanke lens. En zelf met de blanke lens zie je gewoon dat de kwaliteit net ff wat minder is (minder mooi/precies geslepen).

Dusss, goede opties zijn er zeker.... Maar die kosten ook een hoop geld!! Een oakley met de juiste lens is licht genoeg om in het bos te rijden en biedt voldoende protectie tegen UV. Daarbij is geen enkele vervorming te detecteren in het glas. Vaak zie je het verschil niet direct totdat je ze achter elkaar opzet, er zit echt bizar veel verschil in.

Op onze instagram account @trailaddicts komen we regelmatig reclame tegen van verschillende producten en merken. Na al een paar keer het merk SUNGOD voorbij zien komen toch maar eens geklikt op de ad, en hun website bekeken. Zij claimen (uiteraard) zeer goede lenzen te hebben met het zogenaamde 4KO polarized glas. Oke... mailtje, contact, uitzoeken, pakketje en testen :D 

http://sungod.to/ERst7OAM

Wij hebben gekozen voor de SUNGOD Pacebreakers ivm zijn brede view (zo min mogelijk randen) en met de Polarized 4KO green glas wat goed is voor halfbewolkte dagen. Het glas is spiegelend wat handig is voor op een terrasje ;D (nee grapje). Tijdens de laatste trailaddicts ride in Chaudfontaine maar eens testen dan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

De dag was perfect om er achter te komen of deze wel aan de wensen voldoet. Het glas is echt perfect geslepen dat merk je direct. Het was een zeer zonnige dag, Chaudfontaine heeft trails volledig in het bos, trails met harde schaduwen (half bebost, volledig open) die elkaar snel afwisselen en lange stukken volledig in de zon. Er is nog geen bril geweest die we de hele rit hebben opgehouden vanwege het slecht zicht in een van de omstandigheden.

De SUNGOD Pacebreakers was perfect, zeer goed zicht in de schaduw, goede UV bescherming en geen enkel probleem op de stukken met veel wisseling in de licht sterkte! Het mooiste komt eigenlijk nog: 105,- euro's dat is gemiddeld de helft van een Oakley :D die 100,- euro kunnen we weer op het terras besteden!!! Of aan de fiets natuurlijk... :-)

Meer weten, testen of kopen??

Testen kan tijdens onze trailaddicts rides (al geven we deze liever niet meer af)

Meer weten kan via ons of direct via de jongens van SUNGOD

Kopen kan natuurlijk ook! Dat kan trouwens ook direct via de jongens van SUNGOD

Je kan de brillen helemaal samenstellen zoals je zelf wilt. Kleur van de glazen pootje en rubbers bij je oren. Zelfs het logo kan worden aangepast aan je eigen stijl!

En check ook ff die fijne brillen voor de wintersport! http://sungod.to/NBEk7Zzp