Op donderdag avond vond onze eerste enduro training plaats. Een doordeweeks dag in Maart om 20:00 in de avond. Het lijkt me overbodig om uit te leggen hoe donker het was. Met een Air boks of een Aloha teken begroeten we elkaar voor de Specialized Turba winkel in Arnhem centrum. Het is het tijdperk van het COVID-19 dus aanraken en netjes handen schudden slaan we even over. Ook hebben we 95 man af moeten bellen omdat we anders over de 100 man zouden komen 😉 afijn, met 5 man was het tijd om de stadsparken in te duiken 😀

Nederland is zo plat als een dubbeltje, toch?

Voor wie nog nooit in de Regio Arnhem en Nijmegen is geweest kan ik mij voorstellen dat je denkt dat hoogte meters enkel en alleen in het absolute zuiden van het land te vinden is. Niet helemaal waar… Hier in deze regio hebben we hoogte verschillen van ongeveer 70 tot 80 meter. Niet veel maar veel meer dan de gemiddelde dijk natuurlijk. Vanavond gaan we die hoogte meter uitnutten in de stadsparken rondom Arnhem. Eerst een goed half uur trappen, lekker opwarmen en wennen aan het ontbreken van kleuren. De lampen die we mee hadden, hadden beter gekund. Dus het bleef donker, in het park heel donker.

3,2,1 GO!

Vanavond hebben we 3 stages. Mini afdalingen van ongeveer 20 tot 30 seconden waar van alles inzit. Eerst verkennen, bespreken wat de beste lijnen zou zijn om vervolgens op tijd naar beneden te knallen. Om de een of andere manier men hier van giechelen. Beneden sta ik te wachten met een stopwatch en ik zie enkel een lampje naar beneden vliegen en hoor gegiechel :D, grappig wat tijdsdruk in dit geval in de mens los maakt! Eenmaal allemaal beneden bespreken we de snelste tijd, welke lijn was dat en wat was de tactiek. Hop weer terug omhoog en nog een keer proberen.

Einde eerste Enduro Training

Rond 21:30 sluiten we de avond af met een leuke speelse afdaling. Deze afdaling is verre van steil, maar daardoor wel lang. We vliegen door de natuurlijke kom bochten en springen over de wortel dropjes die er in zitten. De sfeer zit er lekker in. Rustig terug fietsend richting de Turbo winkel sluiten we de avond af. Algemene verdict? LEUK!

Schrijf je hier in voor de volgende training: Donderdag avond 26 maart

Om in de sfeer te komen hier een alweer 6 jaar oude video. Geschoten op een andere locatie overigens…