Danny MacAskill met zijn persoonlijk uitdaging

Terwijl veel van de buitenlandse filmplannen geannuleerd zijn als gevolg van de afgelopen tijd, besloot Danny MacAskill en de crew om wat dichter bij huis te kijken voor de nieuwste film.

Hij is een grote fan van rotsklimmen en is geïnspireerd door de verschillende mannen en vrouwen die nieuwe routes uitstippelden en zichzelf testen op een aantal fantastische bergen over de hele wereld, dus ging Danny MacAskill op zoek naar een aantal uitdagende Slab Rock-routes op zijn thuiseiland Skye met een doel om ze in een doorlopende lijn te rijden en te testen wat er mogelijk was op zijn fiets. De afgelegen Dubh-platen die uit Loch Coruisk in het hart van de Black Cuilin-bergkam rezen, vormden een van de steilste terreinen die Danny MacAskill ooit heeft gereden, evenals een verbazingwekkende achtergrond voor de film.

De afgelegen locatie en het steile gezicht dwongen het team om buiten de kaders te denken en betekende dat ze afstand moesten nemen van traditionele filmtechnieken, waarbij ze ervoor kozen om de hele film op te nemen met GoPros die op mijzelf was gemonteerd en een FPV (First Person View) racedrone.

Enjoy: