Een kennismaking clinic die veranderde in niveautje expert!

Je kan van alles vooraf bedenken, maar er is altijd 1 ding dat je niet onder controle hebt: Het weer. Ja het was droog maar de afgelopen dagen hadden onze spot omgetoverd in een spek glad toneel. Ondanks dat was deze all-mountainbike clinic weer een heerlijke ochtend fietsen 😀

Elke clinic bouwen we rustig op, eerste relatief vlakke bochten om het einde van de clinic de moeilijkste steile switchbacks te kunnen rijden. Zoals gezegd waren de trails nu gladder dan ooit! Vaak was het voor de eerste paar rijders te doen, maar voor iedereen die daarna kwam werd het steeds gladder. Hoog tijd om wat anders te bekenden.

Waar camping service wel niet goed voor is

Kom heren en dame, we gaan naar de overkant. Daar is een naaldbos en naaldbossen staan er bekend om beter met natte omstandigheden om te kunnen. Terug langs de bus om de pionnen te pakken en (kak) die had ik er uit gehaald voor de wintersport… Gelukkig is mijn oude gifgroene campingservice prima zichtbaar :D, dus bewapend met wat melkbekers en een kommetje de heuvel op. Daar wist ik nog wel een afdaling of 2 te liggen die we met behulp van wat extra bochten prima konden gebruiken deze ochtend.

Die switchback moeten we toch nog even bekijken

Het zou zonde zijn om de ochtend niet af te sluiten met die ultieme switchback. Dus hop terug omhoog om nog 2 leuke afdalingen rijden welke wat minder steil zijn waardoor de modder een minder groot issue is. Trappen rijden, wat vlakke switchbacks en nog een laatste technische klim omhoog. Kijk, daar is die dan! De switchbacks…

En inderdaad, ook die was glad! Heel glad! Enkele rijders durfden het toch nog aan, anderen kozen ervoor om een prima alternatief te nemen. Die switchbacks, die liggen er voor de revanche!